Άλμπι και ΘΕΑΜΑ στο Κανάλι της Βουλής

ΘΑ ΠΡΟΒΛΗΘΕΙ ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ ΓΙΑ ΚΩΦΟΥΣ ΚΑΙ ΒΑΡΗΚΟΟΥΣ ΤΗΛΕΘΕΑΤΕΣ

Δημοσίευση: 01 Αυγ 2019 16:02

Όταν ο ιδρυτής του ΘΕΑΜΑ Βασίλης Οικονόμου επέλεξε την «Ιστορία του Ζωολογικού Κήπου» του Έντουαρντ Άλμπι (1928–2016) για παράσταση το 2014, ο μεγάλος Αμερικανός συγγραφέας επέλεξε να παραχωρήσει τα δικαιώματα του πρώτου του έργου (εξίσου εμβληματικού με το «Ποιος Φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;») με πολύ ενδιαφέρον για αυτό το πρώτο επαγγελματικό θέατρο στην Ελλάδα με ανάπηρους ηθοποιούς στην κύρια σύνθεσή του, που καταξιώθηκε και διεθνώς για το υψηλό του επίπεδο.

Με στοιχεία του ευρωπαϊκού Θεάτρου του Παραλόγου που ο καινοτόμος Άλμπι εισήγαγε επηρεάζοντας την αμερικανική δραματουργία, το έργο γράφτηκε αρχικά το 1958 ως μονόπρακτο για δύο πρόσωπα στο Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης. Εκφράζοντας σχέσεις εξουσίας και έλλειψη επικοινωνίας, ο καλοβαλμένος μεσοαστός Πήτερ και ο περιπλανώμενος παρίας Τζέρυ συγκρούονται για ένα παγκάκι ως δύο αντικρουόμενες όψεις της διάψευσης του Αμερικανικού Ονείρου, βασικής σταθεράς του πολυγραφότατου Άλμπι.

Ο Βασίλης Οικονόμου ανέδειξε σκηνοθετικά το πνεύμα του έργου με περισσότερα πρόσωπα από τον ζωολογικό κήπο της απάνθρωπης καθημερινότητας του Τζέρυ, τα οποία υποδύονται ο ίδιος, η Χριστίνα Τούμπα, ο Γιώργος Ηλιάκης, η Μαρία Μουρελάτου, η Έφη Τούμπα, η Αιμιλιανή Αβραάμ και η Μαρίνα Μπεσίρη. Ο Λαρισαίος Μιχάλης Ταμπούκας, εγνωσμένος χαμαιλέοντας ρόλων σε μεγάλη γκάμα εξαιρετικών ερμηνειών, υποδύθηκε τον καταιγιστικό Τζέρυ ομολογουμένως συνταρακτικά. Το παγκάκι της σύγκρουσης «μετεγγράφηκε» σκηνικά στο αμαξίδιο που χρησιμοποιεί ο Πάνος Ζουρνατζίδης, επίσης συγκλονιστικός ως επιφυλακτικός Πήτερ. Ο Βασίλης Οικονόμου σημειώνει: «Είχε πολύ ενδιαφέρον η συνάντηση του Πάνου και του Μιχάλη με τους ρόλους τους. Στην πορεία των προβών, συστηματικά και μεθοδικά, έβλεπα ηθοποιούς και ρόλους να γίνονται ένα. Όταν ξεκινούσε η παράσταση με το που έμπαιναν στη σκηνή, μεταμορφώνονταν. Μέχρι και στην τηλεοπτική μαγνητοσκόπηση, που έγινε μετά το τέλος των παραστάσεων, δούλευαν συνεχώς κάθε λεπτομέρεια με συνέπεια και μέτρο». Η παράσταση θα μεταδοθεί αύριο στο Κανάλι της Βουλής στις 00:00 με SDH υποτίτλους για κωφούς και βαρήκοους τηλεθεατές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass