Πολιτιστικό Καλοκαίρι στην Ανατολή Αγιάς

Δημοσίευση: 07 Αυγ 2019 16:17

Πολιτιστικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις διοργανώνει ο Σύλλογος Ανατολιτών «Ιωάννης ο Πρόδρομος» κι αυτό το καλοκαίρι στην ορεινή Ανατολή του Δήμου Αγιάς.

Με κεντρική εκδήλωση το αντάμωμα των απανταχού Σελιτσανιωτών τον Δεκαπενταύγουστο και με εκδηλώσεις για παιδιά και μεγάλους, ο Αύγουστος αποτελεί για την Ανατολή τον «πολιτιστικό» μήνα του χρόνου.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν τη Δευτέρα και συνεχίστηκαν χθες Τρίτη. Το ελεύθερο εργαστήρι θεάτρου «Theatrale», με υπεύθυνη την Παπαγεωργίου Παναγιώτα, σε συνεργασία με το Κέντρο Λογοθεραπείας «ΑΛΦΑ – ΒΗΤΑ», με υπεύθυνη την Κατερίνα Γκουσγκούνη, διοργάνωσαν διήμερες δραστηριότητες και συζήτηση για τα παιδιά και τους γονείς, συμβουλευτική υποστήριξη και αναπτυξιακή καθοδήγηση, σε συνδυασμό με θεατρικές δράσεις, προγράμματα αυτοσχεδιασμού και κινησιολογικά παιχνίδια.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα συνεχιστεί ως εξής:

Σάββατο 10 Αυγούστου

Παράσταση Καραγκιόζη στην αυλή του σχολείου από το Θέατρο Σκιών Παναγιώτη Φιλιππίδη.

Τετάρτη 14 και Πέμπτη 15 Αυγούστου

Διήμερο με θρησκευτικές και μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, αφιερωμένο στο ετήσιο αντάμωμα των απανταχού Ανατολιτών.

Την Τετάρτη θα ψαλεί μέγας πανηγυρικός εσπερινός στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην «Παναγιά», ενώ το βράδυ θα ακολουθήσει το καθιερωμένο γλέντι. Την Πέμπτη θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας και προσφορά παραδοσιακού σιταριού. Κατόπιν, στην πλατεία, θα πραγματοποιηθεί γλέντι με γενικό χορό το μεσημέρι και το βράδυ.

Τις εκδηλώσεις του διημέρου θα πλαισιώσει παραδοσιακή ορχήστρα με τους Κώστα Δεδούση στο κλαρίνο, Χρήστο Αγριόδημο στο τραγούδι, Λευτέρη Γάλλο στο βιολί, Βασίλη Σαραντινό στα κρουστά και στο τραγούδι, και Δημήτρη Γκόγκουρα στο μπουζούκι και στο τραγούδι.

Τετάρτη 28 και Πέμπτη 29 Αυγούστου

Διήμερο θρησκευτικών εκδηλώσεων στην ιστορική Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου, στη μνήμη της Αποτομής της Κεφαλής του Ιωάννη Προδρόμου. Το απόγευμα της Τετάρτης θα ψαλεί μέγας πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος. Το πρωί της Πέμπτης θα τελεστούν όρθρος και πανηγυρική θεία λειτουργία, όπου θα προσφερθούν στους προσκυνητές παραδοσιακά εδέσματα από τη Γυναικεία Αδελφότητα των μοναχών της μονής.

Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου

Αποχαιρετιστήρια εκδήλωση γυναικών, με τοπικές γεύσεις παραδοσιακών γλυκών και φαγητών στην πλατεία, με τη συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας με τους Κώστα Κωστούλη στο κλαρίνο, Χρήστο Αγριόδημο στο τραγούδι, Θάνο Ρούμπο στο βιολί, Χρήστο Καλαμπούκα στο λαούτο και Βασίλη Σαραντινό στα κρουστά και στο τραγούδι.

 

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass