Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Η Πατωμένη» γιορτάζει τα 40χρονα με πλούσιες εκδηλώσεις

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 7 μ.μ.

Δημοσίευση: 08 Αυγ 2019 15:00

Ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Καλλιπευκιωτών «Η ΠΑΤΩΜΕΝΗ», γιορτάζει φέτος τα 40 χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης λειτουργίας με ένα 12ήμερο εκδηλώσεων. Οι εκδηλώσεις άρχισαν στις 31 Ιουλίου και τελειώνουν στις 11 Αυγούστου.

Το περασμένο Σάββατο στην Πατωμένη, μέσα στο δάσος, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συναυλία με το συγκρότημα Λάρισας «ΕΝΑΛΛΑΞ». Την παρακολούθησε μάλιστα και ομάδα οδηγών που αυτές τις μέρες βρίσκονταν στο κατασκηνωτικό κέντρο «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».

Την Κυριακή στη μεγάλη αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου, πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα Μ.Ε.Σ.Α.Κ. «Η Πατωμένη» - Ιστορική Ανασκόπηση και παρουσιάστηκε το βιβλίο «Έτσι γράφεται η ιστορία…». Μίλησαν ο Απόστολος Ι. Παπαϊωάννου (πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα «Η ΕΛΠΙΔΑ»), που παρουσίασε τις συνθήκες της εποχής ίδρυσης της «Πατωμένης» κάνοντας μια αναφορά στο κοινωνικό, οικονομικό, πολιτικό και πολιτισμικό πλαίσιο, η Σταματία (Ματίνα) Δ. Γκαραφλή που παρουσίασε το έργο του Συλλόγου της πρώτης 20ετίας, ο δασοφύλακας Απόστολος Δ. Γκουγκουλιάς, ,που παρουσίασε το έργο της δεύτερης 20ετίας. Και οι τρεις ομιλητές, αναφέρθηκαν στην εφημερίδα του Συλλόγου «Η Ωραία Καλλιπεύκη», που εκδίδεται ανελλιπώς από το 1979.

Στο δεύτερο μέρος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Παναγιώτης Παπαϊωάννου αναφέρθηκε στον -απουσιάζοντα λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων- εκδότη του Θεσσαλικού Ημερολογίου Κώστα Σπανό, τονίζοντας το έργο του και την προσφορά του και διαβάζοντας τον έπαινο για τον ίδιο και το έργο του. Ακολούθως ο δημοσιογράφος Γιάννης Ανδρεάκης παρουσίασε το βιβλίο με τον τίτλο «Έτσι γράφεται η ιστορία…», πρόσφατη έκδοση του Μ.Ε.Σ.Α.Κ. «Η ΠΑΤΩΜΕΝΗ» (Ιούλιος 2019). Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασαν οι: Λαμπρινή Παπαδόντα (φοιτήτρια), η Κλαίρη Γκουγκουλιά, μαθήτρια λυκείου και η Βούλα Κατσιούλα συγγραφέας.

Η εκδήλωση έκλεισε με την απονομή τίτλων τιμής στους προέδρους (από το 1979) του Συλλόγου, στους Συγγραφείς, στους Χορηγούς της έκδοσης και σε όσους βοήθησαν με διάφορους τρόπους τον Σύλλογο τα τελευταία 4 χρόνια και τη διάθεση του βιβλίου.

Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών του Μ.Ε.Σ.Α.Κ. έχει ως εξής:

Σήμερα Πέμπτη, ώρα 7 μ.μ., Πατωμένη, Συνάντηση Χορευτικών Συγκροτημάτων: Μορφωτικός Σύλλογος Συκουρίου, Σύλλογος Γυναικών Βρυοτόπου, Ποντιακός Σύλλογος Τυρνάβου, Μ.Ε.Σ.Α.Κ. «Η ΠΑΤΩΜΕΝΗ».

Αύριο Παρασκευή, ώρα 8 μ.μ., Δημοτικό Σχολείο, Θεατρική Παράσταση, «Ο Γάμος», Ρούλα Πασχάλη - Μ.Ε.Σ.Α.Κ. «Η ΠΑΤΩΜΕΝΗ». Συμμετέχουν τα παιδιά 12 - 15 ετών, με την ευθύνη της Βούλας Παπαδόντα

Μεθαύριο Σάββατο, ώρα 9 π.μ., Δημοτικό Σχολείο, Εθελοντική Αιμοδοσία

8 μ.μ., Θερινό Αντάμωμα Καλλιπευκιωτών, Πατωμένη.

Κυριακή, ώρα 11 π.μ., Δημοτικό Σχολείο, Τακτική Γενική Συνέλευση.

Gallery άρθρου