«Απαράδεκτη η ανάκληση προκηρύξεων για τους καλλιτεχνικούς διευθυντές»

ΤΟΝΙΖΕΙ Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΝΑ ΒΑΓΕΝΑ

Δημοσίευση: 08 Αυγ 2019 16:16

«Απαράδεκτη» χαρακτηρίζει η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, Άννα Βαγενά - Κηλαηδόνη, την κυβερνητική απόφαση για ανάκληση των προκηρύξεων των διεθνών διαγωνισμών για την πρόσληψη καλλιτεχνικών διευθυντών.

Αναλυτικότερα, η κ. Βαγενά σημειώνει πως «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ανακαλώντας τη διαδικασία των προκηρύξεων των διεθνών διαγωνισμών για την πλήρωση των θέσεων των καλλιτεχνικών διευθυντών στο Εθνικό Θέατρο, στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, καταργεί στην ουσία τις διαδικασίες αξιοκρατίας και αποκομματικοποίησης που θέσπισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Μέχρι τη θέσπιση αυτή ο υπουργός Πολιτισμού διόριζε ο ίδιος τους καλλιτεχνικούς διευθυντές αυτών των πολύ σοβαρών πολιτιστικών θεσμών. Επιστρέφουμε, λοιπόν, ξανά στο μοντέλο των κομματικών προσλήψεων όπου, με μια απλή απόφαση του εκάστοτε Πρωθυπουργού ή υπουργού και χωρίς αξιοκρατικά κριτήρια, θα καλύπτονται οι θέσεις με μόνο σκοπό τη συμφεροντολογική «τακτοποίηση».

Θεωρώ απαράδεκτο να καταργηθεί ένα πάγιο αίτημα του καλλιτεχνικού κόσμου. Για τον λόγο αυτό, καλώ την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού να σεβαστεί το δίκαιο αίτημά μας και να αποσύρει το άρθρο 69 του πολυνομοσχεδίου με θέμα «Επείγουσες ρυθμίσεις των Υπουργείων Εσωτερικών, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Δικαιοσύνης, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Τουρισμού» καταλήγει η κ. Βαγενά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass