«Μαγευτική» συναυλία παραδοσιακής μουσικής

Από τη «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του Πολιτιστικού Αποθέματος» στη Βελίκα

Δημοσίευση: 12 Αυγ 2019 16:00

Στη Βελίκα, παρουσία πλήθους κόσμου, που κατέκλυσε το ανοιχτό «Θέατρο Θάλασσας» στη θέση «Πλατανιά», παρουσιάστηκε πριν από λίγες μέρες, μία εκ των πολλών εκδηλώσεων που πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες, με αφορμή τις παρακλήσεις στην Παναγία, ο φορέας πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του Πολιτιστικού Αποθέματος».

Η εν λόγω εκδήλωση, στην πραγματοποίηση της οποίας συνέδραμε για πέμπτη συνεχή χρονιά και ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Φιλοκτήτης», περιελάμβανε παραδοσιακά τραγούδια από την παραδοσιακή ορχήστρα «Ραστωδία», που απαρτιζόταν από τον Θανάση Δραγάνη (ούτι – λαούτο), την Ελεάνα Βαρελά (στο τραγούδι), Ζήση Γεωργαλιό (στο κανονάκι), Στράτο Μεγκέ (στα κρουστά και στο τραγούδι), Αχιλλέα Τίγκα (πλαγίαυλος – νέυ) και Βασίλη Λεμονιά (στο βιολοντσέλο).

Εξαίρετες ήταν δε και οι παρεμβάσεις, στο πνεύμα πάντα των ημερών, των Ηλία Λιαμή, καθηγητή Μέσης Εκπαίδευσης και ανώτερων θεωρητικών της μουσικής, προέδρου της Συνοδικής Επιτροπής Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, και του εκπαιδευτικού και συγγραφέα Δημητρίου Καραβασίλη.

Από τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου προσφέρθηκαν σε όλους τους παρευρισκόμενους παραδοσιακές χειροποίητες πίτες των γυναικών της Βελίκας.

Της εκδήλωσης προηγήθηκε, στον Ιερό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Βελίκα, παράκληση προς την Παναγία από τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, ο οποίος παρέστη κατόπιν και στη συναυλία.

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass