Συνέχεια δράσεων στη Ραψάνη

ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΤΑΞΙΑΚΩΝ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ «ΞΕΝΩΝΑΣ ΡΑΨΑΝΗΣ»

Δημοσίευση: 14 Αυγ 2019 16:02
Από προηγούμενη δράση του «Ξενώνα Ραψάνης» Από προηγούμενη δράση του «Ξενώνα Ραψάνης»

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και ενδιαφέρον οι εκδηλώσεις του Προγράμματος Ενταξιακών, Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων «Ξενώνας Ραψάνης».

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Σήμερα Τετάρτη στην Κεντρική πλατεία της Ραψάνης και ώρα 11 π.μ. θα πραγματοποιηθεί το διαδραστικό Εργαστήρι αισθητικής δημιουργίας με τίτλο «Land art: η τέχνη είναι γύρω μας» με το «Ατελιέ της Φανταστικής». Στο εργαστήρι αυτό τα παιδιά κατανοούν ότι τέχνη και τοπίο συνδέονται άρρηκτα. Με το ίδιο το τοπίο να αποτελεί μέσο για τις δημιουργίες τους, επεξεργάζονται, αναπτύσσουν, με αισθητικά κριτήρια, αντικείμενα ή/και συνθέσεις στη φύση, με φυσικά υλικά, όπως το χώμα, ο βράχος, τα φύλλα, τα κλαδιά, το νερό κλπ. Τα υλικά που συλλέγουν παρατηρούνται, ομαδοποιούνται, συνδυάζονται και νοηματοδούνται σε ένα πλαίσιο ομαδικής εργασίας και διαλόγου. Η αισθητική παρέμβαση μένει στο τοπίο, όπου η επίδραση της φύσης σε αυτό θα αναδείξει τα ανθρώπινα όρια. Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά άνω των 6 ετών.

Το Σάββατο 17 Αυγούστου στην Κεντρική πλατεία Ραψάνης και ώρα 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθούν τα «Παιχνίδια του Κόσμου». Για μια ακόμη φορά, τα αγαπημένα παιχνίδια όλων, μικρών και μεγάλων, μετακομίζουν στην Κεντρική πλατεία της Ραψάνης! Παραδοσιακά παιχνίδια από κάθε γωνιά του πλανήτη που παίζονταν σε διάφορες χρονικές περιόδους (και παίζονται ακόμα) θα χαρίσουν, όπως πάντα, στιγμές διασκέδασης, γέλιου, χαράς, αλλά και αγωνίας. Όλα τα παιχνίδια είναι χειροποίητα, φτιαγμένα από ξύλο και ανακυκλώσιμα υλικά και προέρχονται από την Παιχνιδοθήκη της Ραψάνης και την Παιχνιδοθήκη του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Α.Π.Θ.

 Την Κυριακή 18 Αυγούστου με αφετηρία τη Δημοτική Πινακοθήκη της Ραψάνης και ώρα 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί περίπατος στη Ραψάνη, στη μνήμη του τέως προέδρου του Μορφωτικού Συλλόγου Ραψάνης, Αθανασίου Δουμακή. Σκοπός της δράσης αυτής είναι να ανακαλύψουμε τα διάφορα τοπωνύμια που θα συναντήσουμε περπατώντας στο χωριό, να συζητήσουμε για τον τόπο μας, τη Ραψάνη και να θαυμάσουμε κάθε όμορφο σημείο της, συνδέοντάς το παράλληλα με την ιστορία του. Ο περίπατος απευθύνεται σε παιδιά και ενήλικες και διεξάγεται σε συνεργασία με τον Μορφωτικό Σύλλογο Ραψάνης.

Όλες οι δράσεις προσφέρονται δωρεάν

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass