«Ισια Δικαιώματα» της Μαρίας Τσιμά

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΑΝΑΛΟΓΙΟ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΙΝΟΥ ΚΑΙ ΑΜΠΕΛΟΥ ΡΑΨΑΝΗΣ

Δημοσίευση: 16 Αυγ 2019 15:24

Στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων που διοργανώνει το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Α.Π.Θ σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης, πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες η παρουσίαση του θεατρικού αναλογίου «Ίσια Δικαιώματα» της Μαρίας Τσιμά, σε σκηνοθεσία του Θόδωρου Ιγνατιάδη. Έτσι, κάτοικοι και επισκέπτες της Ραψάνης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το εξαιρετικό θεατρικό αναλόγιο στο θέατρο του Μουσείου Οίνου και Αμπέλου Ραψάνης.

Η μετανάστευση, το πέρασμα σε μια άλλη πατρίδα. Η συνύπαρξη της μοναξιάς και των στερήσεων με την αγάπη και την όρεξη για ζωή. «…πατρίδα είναι όπου και να ‘σαι, πατρίδα είναι εκεί που ζεις, εκεί που όλα μοιάζουν αυτονόητα..». Οι προσωπικές μαρτυρίες πέντε μεταναστριών γυναικών πήραν σάρκα και οστά στο κατάμεστο από κόσμο θέατρο του μουσείου Οίνου και Αμπέλου Ραψάνης, μέσα από τις εξαιρετικές αφηγήσεις-ερμηνείες των ηθοποιών, Άννας Ιωακειμίδου, Μαρίας Μωραϊτοπούλου και Θοδωρή Πολυζώνη. Τα «Ίσια Δικαιώματα» δημιούργησαν έντονα συναισθήματα και βαθιά συγκίνηση στο κοινό, το οποίο στο τέλος ανταποκρίθηκε με το πιο θερμό χειροκρότημα στους εκλεκτούς συντελεστές του έργου.
Σε ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τη Μαρία Τσιμά, τον Θόδωρο Ιγνατιάδη, την Άννα Ιωακειμίδου, τη Μαρία Μωραϊτοπούλου και τον Θοδωρή Πολυζώνη για την άμεση, ειλικρινή και γεναιόδωρη ανταπόκρισή τους για την πραγματοποίηση αυτής της βραδιάς πολιτισμού» καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass