«Αντιγόνη» του Σοφοκλή με το βλέμμα της «Ισμήνης»

Στο Β’ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας στις 27 και 28 Αυγούστου

Δημοσίευση: 19 Αυγ 2019 18:00

Το Εργαστήρι Αρχαίου Δράματος Λαρισαίων Καλλιτεχνών (2018-2019) σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λάρισας θα παρουσιάσουν φέτος το καλοκαίρι την ταινία «ΑΝΤΙΓΟΝΗ» του Σοφοκλή, ενσωματώνοντας στη δομή του έργου και την «ΙΣΜΗΝΗ» του μεγάλου μας ποιητή της τέταρτης διάστασης Γιάννη Ρίτσου.

Η ταινία θα προβληθεί στο Β’ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας στις 27 και 28 Αυγούστου. Δύο μεγάλοι ποιητές αναδημιουργούν τους χαρακτήρες του μύθου των Λαβδακιδών εμβαθύνοντας στην πολυδιάστατη και περίπλοκη ανθρώπινη φύση. Είναι χαρακτηριστικοί οι στίχοι του Σοφοκλή « πολλά τα δεινά κι ουδέν ανθρώπου δεινότερον πέλει». Ο Γιάννης Ρίτσος μέσα από το βλέμμα της Ισμήνης αδελφή της Αντιγόνης, αναδημιουργεί με τη δική του ματιά τον χαρακτήρα και το βαθύτερο είναι της Αντιγόνης, παρουσιάζοντας μιαν άλλη αλήθεια μια άλλη διάσταση του μύθου και του χαρακτήρα της Αντιγόνης. Τόσο η Αντιγόνη του Σοφοκλή όσο και η Ισμήνη του Γιάννη Ρίτσου αποτελούν πρότυπα παραδείγματα αναδημιουργίας της παράδοσης συνδέοντας με δημιουργικό τρόπο την παράδοση με το παρόν και το μέλλον. Η παράδοση είναι πολύ σοβαρή υπόθεση. Πρέπει να τη διαφυλάξουμε να τη συντηρήσουμε να την προστατεύσουμε και να την ερμηνεύουμε όχι μόνο ως πηγή γνώσης του παρελθόντος αλλά και ως πηγή έμπνευσης σύγχρονης δημιουργίας. Αυτό αποτελεί ζητούμενο τόσο από τους φορείς όσο και από τους δημιουργούς.

Σκηνοθεσία –επεξεργασία κειμένων: Δημήτρης Δημητρούλιας

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Αντιγόνη: Θεοδώρα Κακάτσιου, Κρέοντας: Δημήτρης Θαλασσινός, Ισμήνη: Χριστίνα Παπαδημητρούλη, Φύλακας: Κοσμάς Βεζίρης, Αίμων: Βασίλης Φαναράκης, Τειρεσίας: Μιλτιάδης Γρέκος, Παιδί: Ντανιέλ Πιέτρι, Ευριδίκη: Λία Κουλίζη, Αγγελος: Δημοσθένης Χαρούλης.

Χορός: Σίμος Τσεκούρας, Σταύρος Κρίτσας, Δημοσθένης Χαρούλης, Βαγγέλης Τσούτσας, Νατάσα Βεργή, Βασίλης Φαναράκης, Καλλιόπη Γκαρλέμου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass