Εντυπωσίασε το χορευτικό του Αγίου Αχιλλίου στο Montenegro.

Δημοσίευση: 24 Αυγ 2019 16:00

Στο Μαυροβούνιο, στις Δαλματικές ακτές, βρέθηκε το χορευτικό του Αγίου Αχιλλίου, προσκεκλημένο από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου της Budva. Συμμετείχε σε Διεθνές Folklore Festival στην παλιά πόλη, μαζί με αποστολές από Βουλγαρία, Πολωνία, Ρουμανία, Λιθουανία, Ουκρανία, Σλοβακία, Καζακστάν κ.ά.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Αγίου Αχιλλίου "το χορευτικό του Ναού μας απέσπασε δυνατό χειροκρότημα από το κοινό και δημόσιο έπαινο από τους διοργανωτές για τους παραδοσιακούς ήχους, τις όμορφες φορεσιές και τις εντυπωσιακές φιγούρες. Ήταν πράγματι μια δυνατή παρουσία που προκάλεσε ενθουσιασμό και θετικά σχόλια από όλους. Πέρα από το καλλιτεχνικό μέρος ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για τους Λαρισαίους εκδρομείς. Τόσο η διαδρομή μέσα στην Αλβανία (Κορυτσά, Πόγραδετς, Τίρανα), όσο και η διαμονή στο Μαυροβούνιο αποτέλεσαν μοναδική ευκαιρία χαλάρωσης και γνωριμίας με καινούργια μέρη. Η Μπούντβα (Βουθόη στα ελληνικά) ήταν ο τόπος διαμονής. (Στις Βάκχες του Ευριπίδη αναφέρεται ότι ο Διόνυσος αποφάσισε να εξορίσει τον ιδρυτή και βασιλιά της Θήβας, τον Κάδμο, και αυτός, αναζητώντας μία τοποθεσία για εκείνον και τη γυναίκα του Αρμονία, πήγε και ίδρυσε τη Βουθόη στην Ιλλυρία.) Η παλιά πόλη έκλεψε τις καρδιές όλων: με την ακρόπολη, τις εκκλησιές, τα σοκάκια, το Μοναστήρι της Παναγιάς, τα γραφικά σπίτια, τη θέα στην Αδριατική θάλασσα… τόσο, που δεν έχασαν την ευκαιρία να στήσουν ένα παραδοσιακό ελληνικό γλέντι επιδεικνύοντας τη χορευτική τους δεινότητα! Ακόμη είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Κότορ, μια μεσαιωνική καστρούπολη και σπουδαίο τουριστικό κέντρο του Μαυροβουνίου, ενώ συμμετείχαν και σε μία μίνι κρουαζιέρα γύρω από την Μπούντβα, στα νησιά του Αγίου Στεφάνου και του Αγίου Νικολάου. Ιδιαίτερα σημαντικό ήταν το προσκύνημα στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Χριστού, στα Τίρανα. Εκεί συνάντησαν τον Λαρισαίο φημισμένο εικαστικό Χρήστο Παπανικολάου, στενό συνεργάτη του Αρχιεπισκόπου κ. Αναστασίου, ο οποίος τους ξενάγησε στον Ναό και τους ανέπτυξε το έργο που επιτελεί η Εκκλησία της Αλβανίας. Επίσης τους καλωσόρισε ο Τρικαλινός στην καταγωγή επίσκοπος Αμαντείας Ναθαναήλ με τον π. Νικόλαο, οι οποίοι έθεσαν προς προσκύνηση τα λείψανα του Αγ. Κοσμά του Αιτωλού και του Αγ. Ιωάννη του Βλαδιμήρου, που ευωδίαζαν. Γεμάτοι ευλογίες και όμορφες αναμνήσεις τα μέλη της Λαρισαϊκής αποστολής επέστρεψαν αργά το βράδυ στη Λάρισα".

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass