Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Αυλαία» για τις δράσεις του «Ξενώνα Ραψάνης»

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΑΙ ΑΣΤΡΟΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 27 Αυγ 2019 16:40

 «Έπεσε» η αυλαία για τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Προγράμματος Ενταξιακών, Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων «Ξενώνας Ραψάνης» του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Α.Π.Θ. Οι εκδηλώσεις που έριξαν την αυλαία ήταν:

-Ενα μικρό θεατρικό εργαστήρι με τον τίτλο «Ταξιδεύοντας με ένα παιδικό όνειρο» που έγινε έξω από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό και λογοθεραπεύτρια Κατερίνα Βαλαή. Οι μικροί φίλοι του Ξενώνα Ραψάνης μοιράστηκαν τα όνειρά τους κι έμαθαν πώς μπορούν να εκφράζονται μέσα από κινήσεις του σώματος και εκφράσεις του προσώπου τους. Το εργαστήρι έκλεισε με τους μικρούς μας φίλους να ζωγραφίζουν τα όνειρά τους, ώστε να μπορούν να τα κουβαλούν πάντα μαζί τους.

- Παρατήρηση των ουράνιων σωμάτων με τίτλο «Η ομορφιά και η απεραντοσύνη του σύμπαντος» που έγινε με την καθοδήγηση του υπεύθυνου λειτουργίας του Δημοτικού Αστεροσκοπείου Λάρισας “ΑΡΙΣΤΕΥΣ”, φυσικού Ιωάννη Χουινάβα. Ο κ. Χουινάβας ενημέρωσε τους μικρούς και μεγάλους παρατηρητές που βρίσκονταν στο σημείο για τους πλανήτες, τα αστέρια, τους δορυφόρους και μας έδωσε την ευκαιρία να δούμε πολλά από αυτά μέσα από τηλεσκόπιο. Της αστροπαρατήρησης είχε προηγηθεί παραμυθοαφήγηση από τη Μαρία Μαχαίρα.

Gallery άρθρου

Σχετικά Άρθρα