«Στόχος μας να στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα»

*Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΥΡΑΣ ΧΘΕΣ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ 60ής ΓΙΟΡΤΗΣ ΚΡΑΣΙΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ *ΟΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥΣ

Δημοσίευση: 31 Αυγ 2019 15:05

Εγκαινιάστηκε χθες το βράδυ στον χώρο του Άλσους του Αγίου Γεωργίου Αμπελώνα η 60ή Γιορτή Κρασιού. Τα εγκαίνια έκανε ο απερχόμενος δήμαρχος Τυρνάβου Παναγιώτης Σαρχώσης, ο οποίος σε σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής να γίνει η Γιορτή Κρασιού Αμπελώνα εκφραστής και εκπρόσωπος των κρασιών του Δήμου Τυρνάβου και να γίνει η γιορτή τόπος συνάντησης και γνωριμίας αυτών των κρασιών, με τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Ακόμη, αναφέρθηκε στην ιστορία του θεσμού της Γιορτής που ξεκίνησε το 1959, εκφράζοντας τη συγκίνησή του για το γεγονός ότι πραγματοποίησε την τελευταία του εμφάνιση ως δήμαρχος στη Γιορτή Κρασιού Αμπελώνα, μια γιορτή για την οποία αγωνίστηκε να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την περιοχή, βάζοντας στο επίκεντρο τους οινοποιούς και τον Συνεταιρισμό Τυρνάβου. Τέλος, ευχήθηκε στον δήμαρχο Ιωάν. Κόκουρα να συνεχίσει την προσπάθεια.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Κουτσοδήμος ο οποίος αναφέρθηκε στον ιστορικό θεσμό της Γιορτής Κρασιού Αμπελώνα, που στα 60 χρόνια υλοποίησής του δεν παρέκκλινε ποτέ από τον στόχο του που είναι η ανάδειξη και προβολή του βασικού προϊόντος παραγωγής της περιοχής, του κρασιού και ευχήθηκε και η πορεία του να είναι ανάλογη και στα επόμενα χρόνια. Ο δήμαρχος Ι. Κόκουρας εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση μετά την ορκωμοσία του σε μια ιστορική εκδήλωση και τόνισε ότι αυτός ο θεσμός είναι συνυφασμένος με τον Αμπελώνα και τον πρωτογενή τομέα. Στόχος μας -είπε καταλήγοντας-είναι να στηρίξουμε την αμπελουργία και να προωθήσουμε με κάθε τρόπο τα βασικά προϊόντα της περιοχής.

Των εγκαινίων προηγήθηκε αγιασμός στο παρεκκλήσι του Αγ. Γεωργίου και μετά τις ομιλίες ακολούθησε επίσκεψη στα περίπτερα της Γιορτής Κρασιού και γνωριμία με τα επώνυμα κρασιά των οινοποιών της περιοχής και τους παραγωγούς. Οι γυναίκες του Αμπελώνα για μια ακόμη φορά εξέπληξαν ευχάριστα τους επισκέπτες προσφέροντας γλυκές δημιουργίες από μούστο, υπό τους ήχους τζάζ μουσικής από ορχηστρικό σύνολο της Φιλαρμονικής Δήμου Τυρνάβου. Το κέφι μικρών και μεγάλων απογειώθηκε με την έναρξη της συναυλίας του Λάμπη Λιβιεράτου, που ταξίδεψε το κοινό ερμηνεύοντας δικές του επιτυχίες αλλά και αγαπημένα κομμάτια μεγάλων ερμηνευτών.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η Γιορτή Κρασιού συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο με πλούσια δρώμενα και μουσικές εκδηλώσεις με μεγάλα ονόματα όπως είναι η αποψινή εμφάνιση της Πάολα με τον Γιώργο Παπαδόπουλο. Αναλυτικότερα το πρόγραμμα, για σήμερα Σάββατο περιλαμβάνει:

- 11 έως 1 το μεσημέρι, εικαστικές δημιουργίες για τους μικρούς φίλους της Βιβλιοθήκης Αμπελώνα σε συνεργασία με την εικαστικό κ. Ζωή Καραμαλίγκα.

-7 έως 9:30 μ.μ. Γνωριμία με τους οινοποιούς της περιοχής μας.

Γλυκές γεύσεις μούστου από τον Σύλλογο Γυναικών Αμπελώνα.

-9 μ.μ. Παραδοσιακοί χοροί από χορευτικά τμήματα τοπικών συλλόγων.

10 μ.μ. Συναυλία με τους Πάολα και Γιώργο Παπαδόπουλο.

ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ

-11 π.μ.-1 μ.μ. Περιβαλλοντικό πρόγραμμα από το 1ο Σύστημα Προσκόπων Αμπελώνα.

-9 μ.μ. Παραδοσιακοί χοροί από χορευτικά τμήματα τοπικών συλλόγων.

-10 μ.μ. Δημοτικά τραγούδια και χοροί με τους Γιάννη Καψάλη, Γιώτα Γρίβα, Μάκη Τσίκο, Μαρία Καλαντζή και Ζήση Κασιάρα.

 

ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass