Οι τοίχοι διηγούνται ιστορίες…

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ Η ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΙΑΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΥ

Δημοσίευση: 03 Σεπ 2019 16:10
Η κ. Χρύσα Βουλγαράκη, η κ. Βασιλική Δημητράκου και η κ. Φανή Καλοκαιρινού Η κ. Χρύσα Βουλγαράκη, η κ. Βασιλική Δημητράκου και η κ. Φανή Καλοκαιρινού

Είθισται να λέγεται ότι και οι… τοίχοι έχουν αυτιά. Από χθες όμως μπορούμε να λέμε ότι οι τοίχοι έχουν και στόμα, ικανό μάλιστα να διηγηθεί ιστορίες και να δημιουργήσει κόσμους όπου ο καθένας μπορεί να τοποθετήσει τον εαυτό του.

«Ιστορίες Τοίχων» ονομάζεται η έκθεση της Λαρισαίας εικαστικού Βασιλικής Δημητράκου που εγκαινιάστηκε χθες στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας παρουσία πλήθους κόσμου. Η κ. Δημητράκου σε δηλώσεις της στην «Ε» τόνισε ότι «Η έκθεση είναι εμπνευσμένη από δικές μου αναδρομές, μνήμες του παρελθόντος από τα παιδικά μου χρόνια, μνήμες που έγιναν εικόνες... Τι ιστορίες μπορεί να κρύβει ένας τοίχος, αυτό ήταν το αρχικό μου ερώτημα, και προσπάθησα αυτό να το κάνω εικόνα για να ικανοποιήσω τη δική μου επιθυμία, να πάρω δηλαδή απάντηση στο ερώτημά μου. Ισως οι θεατές βρούνε τις δικές τους ιστορίες ή δημιουργήσουν δικές τους ιστορίες, εμπνεόμενοι από τις εικόνες που θα δούνε. Γι' αυτό και στο βιβλίο εντυπώσεων προκαλώ και προσκαλώ το κοινό να γράψει μία δική του ιστορία εμπνεόμενο από κάποιο έργο. Είναι νοσταλγικές οι εικόνες που θα δούνε και θα χαρώ πολύ να βρούνε κομμάτια του εαυτού τους μέσα σ' αυτούς τους τοίχους».

Τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής έκλεισαν με ανάγνωση ποιήματος της Βασιλικής Δημητράκου από τη Χριστίνα Δημητρίου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η διευθύντρια του Ιστορικού Λαογραφικού Μουσείου Λάρισας κ. Φανή Καλοκαιρινού, η διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας κ. Χρύσα Βουλγαράκη και πολύς κόσμος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass