Τιμητική εκδήλωση για τον Αντώνη Γαλερίδη

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 07 Σεπ 2019 16:00

Τιμητική εκδήλωση και ανοιχτή ξενάγηση στην έκθεση «Αντώνιος Γαλερίδης. Δώρημα καρδιάς» στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα πραγματοποιείται από τον Σύλλογο «Φίλοι της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας - Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα» και τη Φωτοθήκη Λάρισας του Ομίλου Φίλων Θεσσαλικής Ιστορίας.

Ο Σύλλογος «Φίλοι της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας - Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα» και η Φωτοθήκη Λάρισας του Ομίλου Φίλων Θεσσαλικής Ιστορίας διοργανώνουν την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου στις 12 μ., με αφορμή τη λήξη της έκθεσης «Αντώνιος Γαλερίδης. Δώρημα καρδιάς» στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας, τιμητική εκδήλωση για την οικογένεια του Αντώνη Γαλερίδη καθώς και ανοιχτή ξενάγηση για τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου στην έκθεση από μέλη της Φωτοθήκης. Η εκδήλωση καθώς και η έκθεση τιμούν τη μνήμη του Αντώνη Γαλερίδη και την πολυδιάστατη προσφορά του.

Ο Αντώνης Γαλερίδης (Πάτρα, 1948 – Λάρισα, 2013) ήταν ένας άνθρωπος, ο οποίος, πέρα από μια επιτυχημένη και πολύχρονη επαγγελματική καριέρα στη ΔΕΚΕ Θεσσαλίας σε υψηλόβαθμα αξιώματα, είχε ποικίλες δραστηριότητες σε πολλούς τομείς και πολλαπλές δημιουργικές πολιτιστικές ανησυχίες. Το σπουδαιότερο έργο του ήταν η μελέτη Τα πέτρινα γεφύρια της Θεσσαλίας (1995). Η συλλογή του με εικονογραφικά επιστολογραφικά δελτάρια και φωτογραφίες αποτελεί μια μοναδικής σημασίας και αξίας, παρακαταθήκη για την πόλη της Λάρισας και της ευρύτερης περιοχής.

Τα εικονογραφημένα επιστολικά δελτάρια και οι φωτογραφίες του Αντώνη Γαλερίδη συνιστούν μια πρωτότυπη συλλογή, που συγκεντρώθηκε με πάθος και αγάπη, ταξινομήθηκε και καταγράφηκε με επιμέλεια και ακρίβεια – μια συλλογή που ενέχει τη σημαντικότητα ενός μοναδικού αρχείου τεκμηρίωσης και μελέτης της τοπικής ιστορίας. Οι επιχρωματισμένες και ασπρόμαυρες φωτογραφίες της συλλογής, συγκροτούν πολύτιμες εικονογραφικές μαρτυρίες, λειτουργούν ως ντοκουμέντα, αλλά και αντανακλάσεις ενός κόσμου που χάθηκε, ενός «νοσταλγικού» παρελθόντος.

Η έκθεση αποτελεί συνδιοργάνωση της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα και της Φωτοθήκης Λάρισας του Ομίλου Φίλων Θεσσαλικής Ιστορίας, με την υποστήριξη του Συλλόγου «Φίλοι της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα» και την έχει επιμεληθεί ο Γιάννης Μπόλης, ιστορικός της Τέχνης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass