Παράσταση-φόρος τιμής στον Ιπποκράτη και το έργο του

ΑΠΟ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΟΧΗΜΕΙΑΣ ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ Β’ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ

Δημοσίευση: 14 Σεπ 2019 20:57

Την πορεία συγγραφής του Ιπποκράτειου Ορκου, από τη διδασκαλία της ιατρικής επιστήμης, στη θεραπεία και το ιατρικό απόρρητο, αλλά και τη γεμάτη ευθύνες ιατρική απόφαση, απέδωσαν με εξαιρετικό τρόπο χθες το βράδυ νεαροί ασκληπιάδες στο Β’

Αρχαίο Θέατρο. Η Θεατρική Ομάδα Ιατρικής-Βιοχημείας Λάρισας (Θ.Ο.Ι.Β.ΛΑ.) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας- «Χωρίς Υποβολέα» παρουσίασε το πρωτότυπο θεατρικό δρώμενο «Κρίσις Χαλεπή», μια εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας και τελούσε υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.
Το θεατρικό δρώμενο ξεκίνησε με τον Ιπποκράτη να βρίσκεται στην ακμή της καριέρας του, να σώζει την Αθήνα και να γίνεται Πολίτης των Αθηνών θεραπεύοντας τον καταστροφικό λοιμό, αφού κατάφερε να «διαγνώσει» την προληπτική ιδιότητα της φωτιάς. Η ζωή του Πατέρα της Ιατρικής -συνοδεία μουσικής- μεταφέρθηκε στη σκηνή του «μικρού» αρχαίου θεάτρου της πόλης μας, με την παράσταση να μας οδηγεί βήμα-βήμα μέχρι τη συγγραφή του Ορκου.
Μέσα από τον θεατρικό μονόλογο του Θανάση Τριαρίδη με τίτλο «HIV» και με έντονη αλληλεπίδραση με το κοινό τονίστηκε η σημασία και το ιδιαίτερο βάρος της ιατρικής επιστήμης και του υπηρέτη της, ιατρού.
Στον χώρο του θεάτρου ο Δημήτρης Σαμουήλ παρουσίασε τη φωτογραφική του έκθεση με θέμα το Ιπποκρατικό σώμα. Στην παράσταση συμμετείχαν τα μέλη της Θ.Ο.Ι.Β.ΛΑ.: Κωνσταντίνος Ελένης, Αλέξανδρος Ζαφρανάς, Δημήτρης Σαμουήλ, Αναστασία Σταματοπούλου, Μυρτώ Χαρούλη. Επιμέλεια: Αλέξανδρος Ζαφρανάς, Δημήτρης Σαμουήλ, Μυρτώ Χαρούλη. Μουσική επένδυση: Αλέξανδρος Ζαφρανάς, Ευθύμης Καλαμποκίδης.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Βασίλης Πινακάς, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Πάνος Σάπκας, ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής κ. Αθανάσιος Γιαννούκας, η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας κ. Ρούλα Σδρόλια, ο πρόεδρος του Συλλόγου «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα» κ. Ρίζος Χαλιαμπάλιας και πάρα πολύς κόσμος που γέμισε το Β’ Αρχαίο Θέατρο.
*Η εκδήλωση ήταν μια συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λαρισαίων, του τμήματος Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του συλλόγου «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass