Μύλος Παραστατικών Τεχνών

Στη Λάρισα από 20 έως 29 Σεπτεμβρίου για 6η συνεχή χρονιά

Δημοσίευση: 16 Σεπ 2019 16:17

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων διοργανώνει για 6η συνεχή χρονιά το φεστιβάλ Μύλος Παραστατικών Τεχνών, υπό τον καλλιτεχνικό συντονισμό του Συνεργείου Μουσικού Θεάτρου (ΣΜουΘ) και με τη συμμετοχή διακεκριμένων ομάδων θεάτρου, μουσικού θεάτρου, χορού, κουκλοθεάτρου και καλλιτεχνών της πόλης της Λάρισας, αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το φετινό φεστιβάλ θα διεξαχθεί από τις 20 έως τις 29 Σεπτεμβρίου στους χώρους του βιομηχανικού μνημείου Μύλος του Παππά, του κτιρίου που τα τελευταία χρόνια στεγάζει σημαντικό μέρος της καλλιτεχνικής παραγωγής και εκπαίδευσης της πόλης.

Ομάδες που δημιουργούν στους χώρους του Μύλου (Ομάδα χορού In Actu, Κουκλοθίασος Τιριτόμπα, ΣΜουΘ), θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο κοινό της Λάρισας, πλαισιωμένες και από άλλες ομάδες και καλλιτέχνες της πόλης (ΕΤουΚου, The opposite-Γ. Χατζηαντωνίου, Β. Παπαγγελή, Σκηνοβάτης), αλλά και προσκεκλημένους αξιόλογους καλλιτέχνες και ομάδες από την Αθήνα (Εταιρεία Θεάτρου Χώρος, Exis Dance Company, The Prodigy Theatre Co) και το Βερολίνο (Αγγελική Γούβη, Εύα Γεωργιτσοπούλου).

Μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου, που θα λήξει επίσημα ο 6ος Μύλος Παραστατικών Τεχνών, θα παρουσιαστούν δέκα παραστάσεις (οι δύο διπλές), δύο φωτογραφικές εγκαταστάσεις-performances, έκθεση κόμικς, και θα υλοποιηθούν τέσσερις εκπαιδευτικές δράσεις (θέατρο, σύγχρονος χορός, εναέρια κίνηση και κατασκευή κούκλας) ανοιχτές στους μικρούς και μεγάλους καλλιτέχνες της ευρύτερης περιοχής.

Το φετινό φεστιβάλ θα αφιερώσει τρεις από τις μέρες του (22, 23 και 24 Σεπτεμβρίου) στη συμπερίληψη και την προσβασιμότητα στις παραστατικές τέχνες, με μία διπλή παράσταση προσβάσιμη από άτομα με αισθητηριακές αναπηρίες και μία παράσταση συμπεριληπτικού χορού, στις οποίες συμμετέχουν καλλιτέχνες με αναπηρία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass