Oταν θα πάω κυρά μου στην… Πινακοθήκη

ΜΟΥΣΕΙΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ Γ. Ι. ΚΑΤΣΙΓΡΑ

Δημοσίευση: 21 Σεπ 2019 20:06

Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα διοργανώνει ανοιχτό μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα με τίτλο «Όταν θα πάω κυρά μου στο παζάρι…!» το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στις 6.30 μ.μ. και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στις 12 μ. για παιδιά

6-12 ετών στο πλαίσιο της Εμποροπανήγυρης Λάρισας.
Το ξακουστό παζάρι της Λάρισας ήταν για πολλούς αιώνες ένα από τα σημαντικότερα εμπορικά γεγονότα της Κεντρικής Ελλάδας. Δεν είναι μια απλή εμποροπανήγυρη, αλλά αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της πολιτισμικής κληρονομιάς της ευρύτερης περιοχής. Κάθε τέλος Σεπτέμβρη η καρδιά της πόλης χτυπά στο παζάρι στη Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης, όπου συρρέουν επισκέπτες από όλη τη Θεσσαλία.
Στην Πινακοθήκη της πόλης μας που εδράζεται κοντά στο χώρο του παζαριού διοργανώνεται εκπαιδευτική δράση που θα δώσει στα παιδιά τη δυνατότητα να γνωρίσουν εμβληματικά έργα της Συλλογής Κατσίγρα σχετικά με το παζάρι της Λάρισας και τους δημιουργούς τους, καθώς και να συλλέξουν πληροφορίες για την ιστορική εμποροπανήγυρη της πόλης μας. Πραμάτειες και εμπορεύματα, ζώα, τρόφιμα και αντικείμενα, κουβαλητές, παζαριώτες και αγρότες, αγοραπωλησίες και καθημερινές πρακτικές από το βάθος της ιστορίας αναβιώνουν μέσα από έργα τέχνης και φωτογραφικό υλικό του αρχείου Φωτοθήκης Λάρισας του Ομίλου Φίλων της Θεσσαλικής Ιστορίας και του αρχείου Σαΐτη σε ειδική προβολή στο «darkroom» της Μόνιμης Συλλογής! Τα παιδιά θα «ανακαλύψουν» μόνα τους τα έργα της Συλλογής και, στο τέλος, θα δημιουργήσουν το δικό τους ξεχωριστό «Πανηγύρι». Οι συνοδοί των συμμετεχόντων παιδιών κατά τη διάρκεια της δράσης θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις εκθέσεις και να επισκεφτούν το καφέ του μουσείου.
Η διάρκεια του προγράμματος είναι 1 ώρα και η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, από Δευτέρα έως Παρασκευή10 π.μ. - 2 μ.μ. στο 2410-672499.
Σχεδιασμός - υλοποίηση: Βαλεντίνη Μαργαριτοπούλου, Μαρία - Σοφία Χαρισμανίδου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass