Απλόχερο χειροκρότημα στην παράσταση «Απλόχερα»

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΜΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΠΠΑ

Δημοσίευση: 24 Σεπ 2019 15:00

H παράσταση «Απλόχερα» παρουσιάστηκε χθες βράδυ στον Μύλο του Παππά από την ομάδα εργαστηρίου Combo του Συνεργείου Μουσικού Θεάτρου Λάρισας, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Μύλος Παραστατικών Τεχνών».

Με αφετηρία την ιδέα δύο ανθρώπων πιασμένων χέρι-χέρι και βασικό θεματικό άξονα τα χέρια ως μέσο επικοινωνίας, επαφής και σύνδεσης, οι εκπαιδευόμενοι των εργαστηρίων του ΣΜουΘ, παρουσιάζουν σκηνές που αφηγούνται την ίδια τη ζωή, καταργώντας τα όρια του παραστατικού χώρου, κινούμενοι ανάμεσα στους θεατές. Χέρια που αναζητούν άλλα χέρια, μπλέκονται σε ένα συνονθύλευμα κίνησης, ρυθμού, λόγου, μουσικής και ήχων, επιδιώκοντας τη σχέση!

Ο μόνιμος στόχος του εργαστηρίου combo, η δημιουργική σύνθεση των παραστατικών τεχνών, ήρθε να ενωθεί με έναν ακόμη, ευρύτερο στόχο, τη δημιουργία μιας παράστασης που θα απευθύνεται σε κάθε κοινό και θα είναι προσβάσιμη σε άτομα με αισθητηριακές αναπηρίες.

Η παράσταση «Απλόχερα», ενταγμένη στο ευρωπαϊκό σχέδιο ImPArt, είναι το αποτέλεσμα της έρευνας και του πειραματισμού της ελληνικής ομάδας του ImPArt σχετικά με τα εκφραστικά και αισθητικά μέσα και εργαλεία των παραστατικών τεχνών και των media και τον δημιουργικό διάλογό τους με τα συνήθη μέσα διαμεσολάβησης (υπέρτιτλους, διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα, ακουστική περιγραφή κλπ), ώστε να προκύψει μια παράσταση άμεσα προσβάσιμη, χωρίς οι παράλληλες μεσολαβήσεις/διερμηνείες να στερούν ή να απομακρύνουν τον θεατή από την εμπειρία του καλλιτεχνικού έργου. Η παράσταση θα δοθεί και απόψε Τρίτη στις 9. Ερμηνεύει η ομάδα εργαστηρίων του Combo –ΣΜουΘ: Βασίλης Αρβανίτης, Εμμανουέλα Γουσιοπούλου, Ιωάννα Δάμο, Γιώργος Ζήγρας, Μαρία Καπρίνη, Ελένη Κυρατζή, Μαριάννα Παπαδημητρίου, Χρήστος Παναγιωτόπουλος, Τζένη Ράπτη, Νάντια Σάββα, Μαρία Σαλιαμπούχου, Αντωνία Τρικαλιώτη, Μαρία Τσιρίκογλου, Αλεξάνδρα Φραντζολά, Μαρία Χανδρινού, Περικλής Χασταλής

Συμμετέχουν: Φίλιππος Ζούκας, Γιώργος Γάλλος, Θανάσης Σαλιαμπούχος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass