Αρχαία τεχνολογία από το... μέλλον

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΤΡΙΤΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 27 Σεπ 2019 16:06

Σε μια εποχή που όλοι συζητούν τι χρωστάει η Ελλάδα, στη Λάρισα θα λειτουργήσει ένα Μουσείο που δείχνει τι χρωστάει ο δυτικός πολιτισμός στην Ελλάδα: Το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστας Κοτσανάς.

Στο Μουσείο που επισκέπτεται την πόλη μας και θα αρχίσει τη λειτουργία του από την Τρίτη 1 Οκτωβρίου μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου -τουλάχιστον- στον πολυχώρο «Θεσσαλία», θα εκτίθενται εφευρέσεις αρχαίων Ελλήνων εφευρετών που έχουν επηρεάσει εν πολλοίς τον σύγχρονο πολιτισμό. Χθες στο Επιμελητήριο Λάρισας δόθηκε συνέντευξη Τύπου για το Μουσείο από τον αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Λάρισας και πρόεδρο της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Επιμελητηρίου Δημήτρη Παπαλέξη, τον εμπνευστή και ιδρυτή του Μουσείου κ. Κώστα Κοτσανά, τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού κ. Νίκο Λιούπα και τον δημοτικό σύμβουλο κ. Παναγιώτη Νταή.
Ο κ. Παπαλέξης σημείωσε ότι «Στο πλαίσιο λειτουργίας του πολυχώρου «Θεσσαλία» φέτος υποδεχόμαστε το δεύτερο καλύτερο από άποψη επισκεψιμότητας μουσείο στην Ελλάδα και υποψήφιο για ευρωπαϊκό βραβείο για το 2019. Πρόκειται για το μουσείο της αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας στο οποίο θα έχουν τη δυνατότητα όλοι οι Λαρισαίοι για πρώτη φορά να θαυμάσουν διαδραστικά εκθέματα που εφηύραν οι αρχαίοι Ελληνες».
Εν συνεχεία ο κ. Κοτσανάς τόνισε ότι «Σκοπός αυτής της έκθεσης είναι να αποδείξει ότι η τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων λίγο πριν το τέλος του αρχαίου ελληνικού κόσμου ήταν συγκλονιστικά όμοια με τις απαρχές της σύγχρονης τεχνολογίας μας. Στην έκθεση θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε πολύπλοκους μηχανισμούς όπως για παράδειγμα ένα ρομπότ υπηρέτη. Αυτή η έκθεση αποδεικνύει περίτρανα το πόσα περισσότερα απ' ό,τι νομίζουμε χρωστάει ο σύγχρονος πολιτισμός στους Αρχαίους Ελληνες».
Ο κ. Λιούπας με τη σειρά του ανέφερε ότι «Εμείς στην Περιφέρεια Θεσσαλίας πιστεύουμε πολύ στις λέξεις συνεργασία και συνέργεια. Ετσι λοιπόν σε συνεργασία με το Επιμελητήριο και τον Δήμο Λαρισαίων θα φιλοξενήσουμε άλλο ένα εξαιρετικό project, το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας. Πρόκειται για μια έκθεση που αποδεικνύει περίτρανα την τεράστια συμβολή των αρχαίων Ελλήνων στη διαμόρφωση του σύγχρονου πολιτισμού. Το Μουσείο παρουσιάζει ένα ξεχωριστό θέαμα, το οποίο θα απολαύσουν όσοι το επισκεφθούν, μικροί και μεγάλοι. Η συνεργασία Περιφέρειας, Δήμου και Επιμελητηρίου εγγυώνται ότι και στο μέλλον θα δούμε στην πόλη μας εξίσου σημαντικά projects και εκδηλώσεις», ενώ ο κ. Νταής σχολίασε ότι «Ο Δήμος Λαρισαίων σε συνέργεια με το Επιμελητήριο και την Περιφέρεια Θεσσαλίας παρουσιάζουν πράγματα που αφορούν τη μαθητική κοινότητα, αλλά και ένα τον πληθυσμό όχι μόνο της Λάρισας αλλά της Θεσσαλίας και ευρύτερων περιοχών. Το υπέροχο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας θα μεταφέρει στο σήμερα το πνεύμα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass