Περιήγηση στην πόλη με οδηγό την «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

ΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

Δημοσίευση: 28 Σεπ 2019 15:09

Το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα γιορτάσει τις «Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς» που για το 2019 έχουν θέμα «Τέχνες και Ψυχαγωγία: Αναζητώντας τον ελεύθερο χρόνο».

Ειδικότερα, θα υλοποιήσει Σεμινάριο με θέμα «Τέχνες, τεχνικές και Βιομηχανική Κληρονομιά του τόπου μου» για εκπαιδευτικούς. Σκοπός είναι οι συμμετέχοντες να αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους και να μυηθούν σε παραδοσιακές τέχνες και τεχνικές. Επιπλέον, να γνωρίσουν τη Λάρισα της προμηχανικής και πρωτοβιομηχανικής εποχής, να εμπνευστούν, να ψυχαγωγηθούν και να εκφραστούν καλλιτεχνικά και δημιουργικά.

Η διοργάνωση του σεμιναρίου θα είναι σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Α’/βάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και Μαγνησίας, διά των υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων, το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (Π.Ε.ΚΕ.Σ.) διά της Συντονίστριας Αειφορίας Θεσσαλίας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον δημοσιογραφικό Οργανισμό «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» και τον Δήμο Τεμπών-Βιβλιοθήκη Ραψάνης.

Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει τις εξής ενότητες:

Α. Περιήγηση στο Ιστορικό κέντρο της Λάρισας με θέμα «Με οδηγό το αρχείο της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» γνωρίζω την προμηχανική και πρωτοβιομηχανική Λάρισα», σήμερα Σάββατο από τις 10 π.μ. έως τις 12 μ. Συγκέντρωση στις 9:45 π.μ. έξω από τα γραφεία της Εφημερίδας «Ελευθερία», στην οδό Παπασταύρου 6. Σκοπός του σεμιναρίου είναι να γνωρίσουν οι εκπαιδευτικοί την πολιτιστική κληρονομιά της Λάρισας πριν και μετά την ανάπτυξη της Βιομηχανίας, ώστε να το εντάξουν σαν θεματική στον προγραμματισμό τους κατά τη νέα σχολική χρονιά.

Β. Θεματικό sleepover-διανυκτέρευση στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας, Σάββατο, Κυριακή 19-20 Οκτωβρίου.

Το ενδεικτικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σάββατο 19 Οκτωβρίου

19.00 Προσέλευση

19.30-20.00 Ξενάγηση στις εκθέσεις του μουσείου

20.00-21.30 Βιωματικά Εργαστήρια Παραδοσιακών Τεχνικών (τυποβαφική, υφαντική, κεραμική, κεντητική κλπ)

21.45-23.00 Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Δ.Ο. «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» - Γνωριμία με την τυπογραφία – Παρακολούθηση εκτύπωσης του κυριακάτικου φύλλου

23.00 Επιστροφή στο μουσείο – Γνωριμία με τη Μουσική Παράδοση της Θεσσαλίας

Κυριακή 20 Οκτωβρίου

8.00 Πρωινό ξύπνημα

9.00 - 10.00 Θεατρικό παιχνίδι και Βιωματικά εργαστήρια

10.00 Αποχώρηση από το μουσείο

Προαιρετικά:

Εκκλησιασμός στον Ι.Ν. Ταξιαρχών (έναντι του μουσείου) και ξενάγηση στα γλυπτά του παλαιού κοιμητηρίου, στην «Πολιτεία της Σιωπής» από τον Βαγγέλη Κολώνα.

Το σεμινάριο μπορούν να το παρακολουθήσουν 25-30 εκπαιδευτικοί που θα δηλώσουν έγκαιρα ηλεκτρονικά στον παρακάτω σύνδεσμο: https://forms.gle/7Yijq7JdPiFdzdey7

Το μουσείο το Σαββατοκύριακο εορτασμού των «Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς», το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτέμβρη, σήμερα και αύριο, θα είναι επισκέψιμο δωρεάν.

Την επιστημονική οργάνωση και επιμέλεια του σεμιναρίου θα έχει η διευθύντρια του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου, κ. Φανή Καλοκαιρινού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass