Ενας σταρ της χορωδιακής μουσικής στη Λάρισα

Ο ΣΟΥΗΔΟΣ FRED SJΟBERG ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΟ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 8 μ.μ. ΣΤΟ ΔΩΛ

Δημοσίευση: 28 Σεπ 2019 15:11

Μια σημαντική προσωπικότητα της μουσικής και ειδικότερα του διεθνούς χορωδιακού τραγουδιού βρίσκεται στη Λάρισα αυτό το διήμερο, προσκεκλημένος της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων και του Μουσικού Συλλόγου Λάρισας στο πλαίσιο του 25ου Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Λάρισας «Παναγιώτης Παπαθανασίου».

Ο λόγος για τον Fred Sjοberg, τον διευθυντή μιας από τις πιο αξιόλογες χορωδίες της Ευρώπης, τη χορωδία Orebro Chamber Choir που στο Χορωδιακό Φεστιβάλ Λάρισας και ειδικότερα στο Δημοτικό Ωδείο της πόλης θα παρουσιάσει δύο συναυλίες: Μία με αποκλειστικά σκανδιναβικά τραγούδια και μία με κλασικές συνθέσεις. Το χορωδιακό φεστιβάλ ξεκινά σήμερα στις 8 μ.μ. στο ΔΩΛ, ενώ στην πρώτη μέρα του Φεστιβάλ συμμετέχουν η Ανδρική Χορωδία Μ.Σ.Λ., η Μικτή Χορωδία της ΕΡΤ, και η Οrebro Chamber Coir.

Ο Fred Sjοberg είναι γενικός καλλιτεχνικός διευθυντής της INTERKULTUR με έδρα τη Γερμανία. Η INTERKULTUR διοργανώνει φεστιβάλ, παιδαγωγικά προγράμματα, διαγωνισμούς για χορωδίες και μαέστρους χορωδιών σε όλο τον κόσμο, ενώ έχει συνεργαστεί με πάνω από 80.000 μαέστρους και έχει δίκτυο με πάνω από 350.000 χορωδούς. Ο Fred Sjοberg είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την ανάπτυξη της INTERKULTUR σε Ασία, Βόρεια Αμερική και Ευρώπη.

Γεννημένος το 1953, σπούδασε τραγούδι και διεύθυνση χορωδίας στη Βασιλική Ακαδημία Μουσικής της Στοκχόλμης και του Οrebro. Εργάζεται ως διευθυντής χορωδίας και ορχήστρας, λέκτορας, διοικητικός υπεύθυνος, μονωδός και υπήρξε μέλος της Χορωδίας Eric Ericson Champer για πολλά χρόνια.

Ήταν ο πρώτος μαέστρος που διηύθυνε τις τρεις μεγαλύτερος διεθνείς χορωδίες νέων World Youth Choir, World Chamber Choir and European Youth Choir περιοδεύοντας σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και ηχογράφησε CD με αυτές. Μεταξύ 2008-2011 ήταν ο πρώτος μαέστρος της French National Youth Choir. Το 2012 ήταν ο πρώτος μαέστρος της French National Youth Choir. Το 2015 ήταν μαέστρος της Canadian National Youth Choir. Είναι ο πρώτος μαέστρος της Orebro Chamber Choir από το 1983.

Μεταξύ 1995-1997 ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής στο διεθνές φεστιβάλ Scandinavian Bach Academy και μεταξύ 1997-2004 ήταν ο μουσικός διευθυντής και μαέστρος στο πρόγραμμα “Tones for Millions” το οποίο περιελάμβανε συναυλίες σε όλη τη Σουηδία με αποκορύφωμα την εκδήλωση στο Globe Arena της Στοκχόλμης με μία μεγάλη χορωδία με πάνω από 4.000 χορωδούς, διαγωνισμούς, εμφανίσεις σε εθνικά τηλεοπτικά προγράμματα κτλ. Έκτοτε υπήρξε μουσικός διευθυντής του Σουηδικού Χορωδιακού Κέντρου και του Σουηδικού Συναυλιακού Ινστιτούτου, καλλιτεχνικός διευθυντής του Lund International Choral Festival, μουσικός διευθυντής του SWICCO (Swedish International Choral Center in Orebro) στη Σουηδία, πρώτος μαέστρος του μεγαλύτερου υπαίθριου Χριστουγεννιάτικου Κονσέρτου “O Helga Natt” του Örebro, το οποίο μεταδίδεται στην εθνική τηλεόραση της Σουηδίας, εκκλησιαστικός μουσικός στην εκκλησία Betel του Orebro και τέλος επικεφαλής των σχολείων πολιτισμού στο Vingaker πραγματοποιώντας συνεργασίες με διάφορους καλλιτέχνες, επιχειρηματίες και εκπαιδευτικούς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass