Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου

Από 7 έως 9 Οκτωβρίου στη Λάρισα

Δημοσίευση: 30 Σεπ 2019 16:00

Από τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου έως και την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019 έρχεται για όγδοη συνεχή χρονιά, το 8ο Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου Λάρισας που διοργανώνεται σταθερά από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φίλων Θεάτρου Δρόμου «Κάμπος και Θέαμα» σε συνδιοργάνωση με τη Περιφέρεια Θεσσαλίας και με την υποστήριξη του Δήμου Λάρισας.

Τι είναι το τελικά το θέατρο του δρόμου; Αυτό ακριβώς που λέει η πρόταση, ένα θέατρο που λαμβάνει χώρο στους δρόμους, ή σε πιο ελεύθερη απόδοση, σε εξωτερικούς χώρους. Θεωρείται από τα παλαιότερα είδη θεάτρου, αν όχι το αρχαιότερο. Στόχος της θεατρικής αυτής έκφρασης είναι η παροχή τέχνης σε δημόσιο χώρο και η κατ’ επέκταση συμμετοχή του κόσμου σε αυτό. Χαρακτηρίζεται από ελευθερία και εναλλακτικότητα σε σχέση με τα συμβατικά είδη θεάτρου. Το θέατρο δρόμου ωθεί την ίδια την πόλη και τους πολίτες της να γίνουν το πεδίο της καλλιτεχνικής δράσης και έκφρασης. Κάποιοι μάλιστα μετέπειτα διάσημοι καλλιτέχνες ξεκίνησαν από το θέατρο δρόμου, όπως ο Robin Williams, ο Davind Bowie και άλλοι.

Το τι επιλέγει ο κάθε καλλιτέχνης να αναπαράγει στην ερμηνεία του δεν είναι περιορισμένο, καθώς δεν μπορούμε να διακρίνουμε μια συγκεκριμένη κατηγορία στο θέατρο δρόμου. Μπορεί να είναι μονόλογος, μπορεί μουσικοθεατρικό σύνολο, μπορεί να είναι ένα κλασικό έργο, μια κωμωδία, το οτιδήποτε. Αυτό είναι το μεγάλο θετικό του είδους αυτού, ότι δεν χρειάζεται να μπει σε κάποιο “κουτάκι” και δεν εξαρτάται από κανένα άτομο άμεσα, παρά μόνο από τον ίδιο τον ερμηνευτή.

Ο καλλιτέχνης απλά στήνει ό,τι χρειάζεται, ή και τίποτα, και επιδίδεται στο αγαπημένο του αντικείμενο, δίχως να υπάρχει οικονομικό αντίτιμο για τους θεατές του.

Μέσα από το θέατρο δρόμου επιτυγχάνεται η ανάδειξη του δημόσιου χώρου ως χώρου έκφρασης και επικοινωνίας. Όλες οι δράσεις αξιοποιούν τον δημόσιο χώρο ως κυρίαρχη σκηνογραφία και ως χώρο συνεύρεσης με ένα πολυάριθμο και πολυποίκιλο κοινό.

Στοχεύοντας πάντα στον δημόσιο χώρο, επιτυγχάνει την παρέμβαση και μεταμόρφωση του χώρου της πόλης σε χώρο δράσης και καλλιτεχνικής έκφρασης κατεβαίνοντας στο κοινό και παρεμβαίνοντας με έναν τρόπο άμεσο και δυναμικό στο δημόσιο χώρο και στη ροή της πόλης. Έτσι αναδεικνύει την πόλη, το χώρο και το περιβάλλον σε χώρο θεατρικής δράσης. Ο δρόμος και η αρχιτεκτονική της πόλης μεταμορφώνονται σε κυρίαρχη σκηνογραφία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass