«Μήδεια» το Σαββατόβραδο στο Διαχρονικό

Οι Λαρισαίοι παρακολούθησαν απόσπασμα της τραγωδίας σε σκηνοθεσία της Χρυσούλας Χρήστου

Δημοσίευση: 30 Σεπ 2019 16:04

Με «Μήδεια» του Ευρυπίδη γιόρτασε τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας το βράδυ του Σαββάτου.

Οι Λαρισαίοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα απόσπασμα από την τραγωδία του Ευριπίδη «Μήδεια» σε σκηνοθεσία της Χρυσούλας Χρήστου. Επιλέχθηκε ένα έργο στο οποίο οι θεατές ξεβολεύονται: O ποιητής περιπλέκει όσο το δυνατόν περισσότερο τον χαρακτήρα της Μήδειας ώστε να αποτρέψει την «εύκολη» επιδοκιμασία ή αποδοκιμασία. Η Μήδεια η ατιμασμένη, η εκδικητική, η μάνα, η γυναίκα, η παιδοκτόνος. Κι από την άλλη ο Ιάσονας. Αυτός που δεν τήρησε τους ιερούς όρκους με τους οποίους δέθηκε με τη Μήδεια. Υπερόπτης και αλαζονικός θα πληρώσει γι’ αυτή του την ύβρηˑ με τη στέρηση των παιδιών του: Η ανθρώπινη ψυχή στις πιο άγριες και σκοτεινές παρεκκλίσεις της. Δεν υπάρχει σε όλο αυτό εύκολη προσέγγιση, στοιχειώνει.

Πήραν μέρος οι ηθοποιοί: Βασιλική Δούφα (Μήδεια), Δημήτρης Φωτίου (Ιάσονας), Βάνα Καταραχιά και Σταυρούλα Σδράνη (Χορός). Τραγούδησε η Μαριάννα Ζάχου, την οποία συνόδευσε μουσικά ο Γιάννης Παπανικολάου. Κατά το Σαββατοκύριακο του εορτασμού η είσοδος στο Μουσείο ήταν ελεύθερη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass