Χώρος επικοινωνίας ο δημόσιος χώρος...

ΤΟΝΙΣΕ ΧΘΕΣ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 8ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

Δημοσίευση: 04 Οκτ 2019 15:13

Στην τελική ευθεία για την έναρξή του βρίσκεται το 8ο Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου Λάρισας, το οποίο θα διεξαχθεί από τη Δευτέρα 7 έως την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, με τους διοργανωτές να δίνουν χθες συνέντευξη Τύπου. Στη συνέντευξη Τύπου που έγινε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας για το 8ο Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου μίλησαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός καθώς και οι συνεργαζόμενοι φορείς.


Ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός, αναφέρθηκε με θερμά λόγια στο Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου Λάρισας, το οποίο έχει εξελιχθεί σε ένα σημαντικό θεσμό της πόλης και στη διαχρονική, από την πρώτη του διοργάνωση στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και στη βεβαιότητά του ότι και το φετινό φεστιβάλ θα είναι επιτυχημένο και μαζικό. Ο κ. Περιφερειάρχης επισήμανε τη συμβολή της Περιφέρειας στον πολιτισμό, καθώς θεωρεί τον πολιτισμό σημαντικό κομμάτι στην κοινωνική συνοχή και επιβεβαίωσε τη στήριξη της Περιφέρειας και στη φετινή διοργάνωση. Μίλησε για την αξία του θεάτρου δρόμου μέσω του οποίου αναπτύσσεται διάλογος, συνεργασία και ανταλλαγή ιδεών μεταξύ των ομάδων που συμμετέχουν, ενώ παράλληλα αναδεικνύεται ο δημόσιος χώρος ως χώρος έκφρασης και επικοινωνίας και εξήρε την οργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ για τη συνέπεια, τη σοβαρότητα και το μεράκι που αντιμετωπίζει τη διοργάνωση.
Από την πλευρά του Φεστιβάλ μίλησε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Φίλων Θεάτρου Λάρισας «Κάμπος και Θέαμα» και πρόεδρος της διοργάνωσης κ. Μπαράτση η οποία έκανε μια αποτίμηση των 8 χρόνων φεστιβάλ και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο θέατρο δρόμου ως είδος καλλιτεχνικής έκφρασης επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα παλιό είδος θεάτρου, ίσως και το αρχαιότερο, που όμως σήμερα βρίσκει μεγάλη ανταπόκριση και κάθε χρόνο διοργανώνονται φεστιβάλ σε όλο και περισσότερες πόλεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, δημιουργώντας ένα δίκτυο δράσεων και ένα σημείο συνάντησης καλλιτεχνών και ομάδων.
Η υπεύθυνη Τύπου κ. Μποτσαροπούλου αναφέρθηκε στην καινοτομία του φετινού φεστιβάλ που εισάγει το κοινό της Λάρισας στην κωμωδία και στα Φεστιβάλ Κωμωδίας όπως αυτά διεξάγονται σε όλο τον κόσμο, καθώς, ενώ οι δύο πρώτες μέρες θα καλυφθούν με δράσεις και παραστάσεις από καλλιτέχνες δρόμου και ομάδες καλλιτεχνών δρόμου από όλη την Ελλάδα, η τελευταία ημέρα του φεστιβάλ θα είναι για πρώτη φορά φέτος αφιερωμένη αποκλειστικά στην κωμωδία.
Στην συνέντευξη παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Βασίλειος Πινακάς, ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Λάρισας κ. Χρήστος Καλομπάτσιος, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού και Διά Βίου Μάθησης κ. Νίκος Λιούπας, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων Πάνος Σάπκας, η κινηματογραφίστρια κ. Δήμητρα Γιαννούκα, η ψυχολόγος κ. Ολυμπία Καλαμπαλίκη και οι εκπαιδευτικοί κ. Χαρά και Βάγια Καλαθά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass