Σύγχρονη... Μορρικονούπολη η Λάρισα

ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ «Ο ΚΑΛΟΣ, Ο ΚΑΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΣΧΗΜΟΣ» ΣΤΗ ΡΩΜΑΪΚΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ

Δημοσίευση: 05 Οκτ 2019 15:01

Και επισήμως τον τίτλο της... Μορρικονούπολης μπορεί να διεκδικήσει η Λάρισα μετά και τη χθεσινή άκρως επιτυχημένη εκδήλωση του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Εννιο Μορρικόνε Ελλάδας, που ήρθε να προστεθεί σε μια σειρά δράσεων του δραστήριου Συλλόγου της Λάρισας. Χθες βράδυ, σε ένα χώρο-στολίδι της πόλης μας, τη Ρωμαϊκή Δεξαμενή του Διοκλητιανού, προβλήθηκε η… επική ταινία γουέστερν «Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος» του Σέρτσιο Λεόνε, τη μουσική υπογραφή της οποίας έχει ο Εννιο Μορρικόνε.


Η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων κ. Σταυρούλα Σδρόλια στον σύντομο χαιρετισμό της ανέφερε ότι «Με μεγάλη μας χαρά αξιοποιήσαμε την πρόσκληση του Συλλόγου Μορικόνε και γι’ αυτό βρεθήκαμε σ’ αυτό το μνημείο, το οποίο δεν είναι έτοιμο για καθημερινή επισκεψιμότητα αλλά η κατάστασή του δεν εμποδίζει να έχουμε ένα γεγονός πότε-πότε. Είναι ένα από τα πολύ σημαντικά μνημεία της πόλης για το οποίο έχουμε κάνει σχέδια ώστε στο μέλλον να μπορέσουμε να το αξιοποιήσουμε καλύτερα. Την εποχή που χτίζεται η δεξαμενή, τον 3ο π.Χ., είναι η εποχή των χρυσών θεαμάτων στο θέατρο. Το καθ’ εαυτό ρωμαϊκό θέαμα με τις μονομαχίες και τις θηριομαχίες που έκανε στα πέρατα του κόσμου διάσημη τη Λάρισα. Αυτή την εποχή η δεξαμενή χρησίμευε ώστε να παρέχει νερό σε μονομάχους και θηρία», με τον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη να τονίζει ότι «Στη Λάρισα γίνονται μοναδικά πράγματα από ενεργούς πολίτες. Οπως μοναδική είναι κι αυτή η εκδήλωση από μοναδικούς ανθρώπους. Ο πολιτισμός στην πόλη τρέχει με χίλια. Αυτό δεν είναι υπόθεση μόνο του Δήμου, δεν έχει σχέση με τους «καλούς ανθρώπους» που βρίσκονται στον Δήμο, έχει σχέση με το ότι εμείς στηρίξαμε και δώσαμε το έναυσμα σε ανθρώπους με υψηλά κίνητρα και ενδιαφέροντα να πιάσουν τον ταύρο από τα κέρατα και πραγματικά να κάνουν τη διαφορά. Οταν μου έλεγαν κάποιοι γιατί αποφασίζει η πόλη να διεκδικήσει τον τίτλο της πολιτιστικής πρωτεύουσας, ήξερα ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία θα γνωρίζαμε όλο το πολιτιστικό δυναμικό της πόλης. Θυμάμαι δε μια καταπληκτική δουλειά όταν στο πλαίσιο της διεκδίκησης βρέθηκαν 125 πολιτιστικοί φορείς της πόλης που για πρώτη φορά αντάμωσαν. Προσπαθήσαμε όλο αυτό το δυναμικό να συνεργαστεί, να αναπτυχθούν συνέργειες και έτσι να πάει πιο μπροστά το πολιτιστικό γίγνεσθαι της πόλης». Εν συνεχεία ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Συλλόγου κ. Δημήτρης Χαρούλης μίλησε για την ταινία και ακολούθησε η προβολή της. Λίγο πριν το τέλος, η σοπράνο Μιρέλα Λύκα απέδωσε λάιβ την «Εκσταση του Χρυσού», το μουσικό θέμα από τη σκηνή του νεκροταφείου. Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων Μουσικής Ennio Morricone Ελλάδος σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, τη στήριξη της Ελληνικής Πρεσβείας Ρώμης και την αιγίδα της Ιταλικής Πρεσβείας Αθηνών, του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων.
* Η ταινία θα προβληθεί και σήμερα στις 8.30 μ.μ. στον ίδιο χώρο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass