Παρουσιάζεται ο Γ’ τόμος του «Ιχνηλατώντας την παλιά Λάρισα»

* ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΟ ΔΩΛ - ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΑ 52 ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ «Ε» ΤΟ 2016

Δημοσίευση: 06 Οκτ 2019 16:04
Η Λάρισα κατά το 1668 Η Λάρισα κατά το 1668

Ο Γ’ τόμος του βιβλίου του Νικολάου Παπαθεοδώρου «Ιχνηλατώντας την παλιά Λάρισα» θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου στις 8.30 μ.μ. Ο τόμος αυτός περιέχει 52 κείμενα τα οποία δημοσιεύονταν κάθε εβδομάδα στην εφημερίδα «Ελευθερία» κατά το έτος 2016.

Έχουν ήδη προηγηθεί δύο τόμοι, οι οποίοι περιέχουν τα κείμενα των ετών 2014 και 2015 και υπάρχει η προοπτική να εκδοθούν και οι επόμενοι ετήσιοι τόμοι, ώστε μέσα στις σελίδες των τόμων αυτών να καταγραφεί η ιστορία της Λάρισας όσο το δυνατόν πληρέστερα. Τα κείμενα είναι εμπλουτισμένα και με πολλές παλιές και σπάνιες φωτογραφίες και χαρακτικά της Λάρισας, δυσεύρετα σήμερα.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι Κώστας Λάνταβος, ποιητής και Θωμάς Ρετσιάνης ιατρός-μαιευτήρας γυναικολόγος. Την παρουσίαση θα κλείσει ο συγγραφέας Νικόλαος Παπαθεοδώρου. Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος της εφημερίδας «Ελευθερία» Λένα Κισσάβου.

Χορηγός και της παρούσας έκδοσης του «Ιχνηλατώντας» είναι ο επιχειρηματίας κ. Ελευθέριος Σαΐτης της ΚΡΟΝΟΣ Α.Ε., της INTERCOMM FOODS SA και της AGROPHOENIX SA. Η γενναιόδωρη αυτή πράξη του αποβλέπει στο να προβληθεί η τοπική ιστορία και να γίνει κτήμα όλων και όχι απόκτημα ολίγων. Στο προλογικό του σημείωμα ο κ. Σαΐτης μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «Στην παρουσίαση του βιβλίου «Ιχνηλατώντας την παλιά Λάρισα- τόμος Β’» στις 31 Οκτωβρίου 2018 είχα πει «Συνεχίστε το έργο σας κ. Παπαθεοδώρου και θα είμαστε δίπλα σας». Πιστός και συνεπής σε αυτή τη δημόσια υπόσχεση, θα ήθελα για μια ακόμα φορά να συγχαρώ τον ακούραστο αγαπητό φίλο, ιατρό, ιστοριοδίφη, συγγραφέα, ερευνητή κ. Νίκο Παπαθεοδώρου για όλες τις άοκνες προσπάθειες και θυσίες να κρατηθούν ζωντανές οι μνήμες και η Ιστορία της πόλης μας, της Λάρισας που όλοι μας αγαπάμε. Ολοι εμείς κάποια μέρα θα φύγουμε, αλλά είναι πολύ σημαντικό, συναισθηματικό και διδακτικό να παραμείνουν η ιστορία και οι μνήμες της πόλης μας ζωντανές», ενώ σε άλλο σημείο ο κ. Σαΐτης αναφέρει ότι «Προχωρήστε τον δρόμο που χαράξατε κ. Παπαθεοδώρου, συνεχίστε την προσπάθειά σας. Πάλι με πολλή χαρά σας αναγγέλλω ότι θα είμαστε δίπλα σας για την επόμενη έκδοση, του Οκτωβρίου 2020, αρκεί να μας το επιτρέψει ο Πανάγαθος Υψιστος».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass