ΘΕΑΜΑ, ΕΞΙΣ και ARTimeleia ΙΣΟΝ καλλιτεχνική δημιουργία

Μια σπουδαία εστία παιδείας και έκφρασης

Δημοσίευση: 07 Οκτ 2019 15:18

Το πρώτο επαγγελματικό θέατρο στην Ελλάδα με ανάπηρους και μη ανάπηρους ηθοποιούς ΘΕΑΜΑ, διεθνώς εγνωσμένο για το σπουδαίο έργο του που έχουμε δει και στο ΔΩΛ, η ΕΞΙΣ (με πρόσφατη και την επιτυχία της εκπληκτικής παράστασής της «Απόηχος» στο φεστιβάλ 6ος Μύλος Παραστατικών Τεχνών) και η ARTimeleia, δύο αξιόλογες ομάδες χορού και θεάτρου αντίστοιχα επίσης συμπεριληπτικής καλλιτεχνικής έκφρασης, δημιούργησαν το ΙΣΟΝ.

Πλήρως προσβάσιμο και διαμορφωμένο εξ ολοκλήρου για μαθήματα θεάτρου και χορού, σεμινάρια και παραστάσεις, το ΙΣΟΝ, που λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, αποτελεί το πρώτο εργαστήρι θεάτρου και χορού συμπεριληπτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα με σπουδές επαγγελματικού επιπέδου για ανάπηρους και μη ανάπηρους καλλιτέχνες. Οι ιδρυτές των ΘΕΑΜΑ, ΕΞΙΣ και ARTimeleia, Βασίλης Οικονόμου, Άννα Βεκιάρη και Αννίτα Καπουσίζη αντίστοιχα, λένε: «Στόχος μας, μέσα από τον χώρο αυτό, είναι η ανάδειξη της ισότιμης παρουσίας ανάπηρων καλλιτεχνών και η μη εξαιρετική συνδιδασκαλία και συνεκπαίδευση ανάπηρων και μη ανάπηρων καλλιτεχνών μέσα από μεθοδολογίες και πρακτικές που έχουν αναπτύξει οι τρεις ομάδες μας στην πολυετή παρουσία τους στον χώρο του θεάτρου και του χορού. Η δημιουργία του IΣΟΝ ευελπιστούμε να μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην έννοια της συναντίληψης και στην αποδοχή της ανθρώπινης ποικιλομορφίας».

Τα μαθήματα στην καλλιτεχνική εστία του ΙΣΟΝ αφορούν τους εξής τομείς: Υποκριτική, Αυτοσχεδιασμός Θεάτρου, Κλασικό Μπαλέτο, Σύγχρονος Χορός, Φωνητική – Τραγούδι, Αυτοσχεδιασμός Χορού, Ιστορία Σύγχρονου Ευρωπαϊκού και Αρχαίου Θεάτρου. Κάθε Σάββατο θα λειτουργούν και τμήματα θεάτρου και χορού για παιδιά ηλικίας 7 έως 13 ετών. Επίσης στη σκηνή του ΙΣΟΝ θα παρουσιαστούν και πολλά αξιόλογα θεατρικά έργα ξεκινώντας στις 13 Οκτωβρίου με τη νέα παιδική παράσταση του ΘΕΑΜΑ «Το δικό μας παραμύθι: μια μουσικός, μια καρακάξα κι ένας κάστορας» και στις 18 Οκτωβρίου το «Lebensraum» του Θανάση Τριαρίδη σε σκηνοθεσία Πηγής Δημητρακοπούλου. Πληροφορίες: ΙΣΟΝ Θέατρο – Χορός, Μελενίκου 33, Γκάζι, 10447, Αθήνα. https://ison.com.gr, email: isondancetheater@gmail.com. Τηλέφωνα: 2130-411.546, 6939-308.409.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass