Οταν το χώμα γίνεται έργο τέχνης...

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΤΟ «ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ» ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΛΗΘΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥ Η ΕΚΘΕΣΗ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΝΝΑΣ ΓΚΟΥΝΤΟΥΒΑ

Δημοσίευση: 09 Οκτ 2019 15:42

«Έργα τέχνης από το πιο απλό υλικό που μπορεί να φανταστεί κανείς. Χώμα, νερό και φωτιά... Δημιουργίες από μια άμορφη μάζα πηλού, που σταδιακά μεταμορφώνεται στα χέρια του καλλιτέχνη. Αναγέννηση... από τα χέρια της Μαριάννας Γκουντουβά» ανέφερε χθες ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Πάνος Σάπκας κατά την τελετή των εγκαινίων της έκθεσης κεραμικής της Μαριάννας Γκουντουβά που έφερε τον τίτλο «Αναγέννηση... Χώμα, νερό και φωτιά...».

Στην αίθουσα «Τάκης Τλούπας» του «Χατζηγιάννειου» Πνευματικού Κέντρου όπου εκτίθενται τα έργα της κ. Γκουντουβά, βρέθηκε πλήθος κόσμου που θαύμασε τα εξαιρετικά κεραμικά έργα της Λαρισαίας κεραμίστριας.
Ο κ. Σάπκας τόνισε στην ομιλία του επίσης ότι «Είμαι πολύ χαρούμενος που ένας νέος κύκλος πολιτιστικής δραστηριότητας ξεκινά σε αυτό το ιστορικό κτίριο, το «Χατζηγιάννειο», και σε αυτή την αίθουσα που φέρει το όνομα ενός σπουδαίου καλλιτέχνη, που η χώρα και ιδιαίτερα η περιοχή μας, του χρωστούν πολλά, του Τάκη Τλούπα.
Ξεκινά λοιπόν, με μια έκθεση κεραμικής. Από τις αρχαιότερες τέχνες, με ευρήματα που χαρακτηρίζουν τον πολιτισμό της κάθε εποχής. Μια τέχνη τόσο παλιά όσο κι ο κόσμος. ...Αναγέννηση, από τα χέρια της Μαριάννας Γκουντουβά. Μια κεραμίστρια εμπνευσμένη, συνεπή, αφοσιωμένη, ανήσυχη, που επιμελήθηκε μεταξύ άλλων κι ένα μικρό μουσείο στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας των Φυλακών Λάρισας. Που έχει διδάξει την τέχνη της σε εκατοντάδες μικρούς και μεγάλους στο Ελεύθερο εργαστήρι εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών της Δημοτικής Πινακοθήκης και στις Λέσχες Πολιτισμού του Δήμου μας».
Η αντιπρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης κ. Αννυ Ψάρρα τόνισε με τη σειρά της ότι στα πανέμορφα έργα της Μαριάννας Γκουντουβά αντικατοπτρίζεται η ευγένεια και η ομορφιά της ψυχής της και στάθηκε ιδιαίτερα στον ρόλο της κ. Γκουντουβά ως δασκάλας κεραμικής και στην παρακαταθήκη που αφήνει στην πόλη μέσω των μαθητών της.
Τέλος, η ιστορικός Τέχνης κ. Σπανοπούλου μίλησε για την τέχνη της κεραμικής από τις απαρχές της ως σήμερα και στάθηκε ιδιαίτερα στο εξαιρετικό έργο της Μαριάννας Γκουντουβά.
Τέλος, τον λόγο πήρε η κ. Γκουντουβά που ευχαρίστησε όλους όσοι την τίμησαν με την παρουσία τους και εξήγησε τι θα δει ο θεατής στην έκθεσή της.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass