Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πώς από το ρεμπέτικο φτάσαμε στο λαϊκό…

ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΔΩΛ

Δημοσίευση: 11 Οκτ 2019 16:06

«…Το ρεμπέτικο έχει επιβάλει τη δύναμή του σε όλους μας. Αυτά τα τραγούδια είναι τόσο κοντινά σ’ εμάς και σε τέτοιο σημείο δικά μας που δεν έχουμε νομίζω σήμερα τίποτα άλλο να ισχυριστούμε το ίδιο.

Το ρεμπέτικο κατορθώνει με μια θαυμαστή ενότητα να συνδυάσει τον λόγο, τη μουσική και την κίνηση. Από τη σύνθεση μέχρι την εκτέλεση με ένστικτο δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την τριπλή αυτή εκφραστική συνύπαρξη που ορισμένες φορές φτάνει τα όρια της τελειότητας, θυμίζει μορφολογικά την αρχαία τραγωδία…».

 Μ. Χατζιδάκις

«Από το Ρεμπέτικο στο Λαϊκό» ονομάζεται η μουσικοθεατρική παράσταση –συνοδεία χορού- που θα παρουσιαστεί αύριο Σάββατο στις 7.30 μ.μ. στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας. Η παράσταση είναι μια συνδιοργάνωση της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, του ΔΩΛ, του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών ν. Λάρισας, του Δικτύου Περραιβία και του Χορευτικού Ομίλου Λάρισας.

Την ιστορία του ρεμπέτικου τραγουδιού θα παρουσιάσει η εκπαιδευτικός διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου Ευαγγελία Ράπτου-Στεργιούλα, που θα μιλήσει για τον κόσμο της ρεμπέτικης μουσικής.

Θα ξεδιπλωθούν ιστορίες, μικρές και μεγάλες, συναρπαστικές και παθιασμένες. Ιστορίες για τους πρωταγωνιστές!

Στην παράσταση συμμετέχουν:

Ορχήστρα-Μουσική Επιμέλεια: Τσιαβές Δημήτρης. Μπουζούκι: Γιώργος Κολτσίδας. Κιθάρα: Σπύρος Καβαλιεράτος. Βιολί-Μπαγλαμάς: Ρήγας Μακρόπουλος. Ακορντεόν: Μανώλης Ντάλλας. Μπουζούκι: Αποστόλης Σακκάς. Τραγούδι: Γιάννης Πάσχου, Δήμητρα Γιαννούκα. Οριεντάλ: Μαριάννα Παπαδήμου.

H Ακαδημία Έρευνας Παραδοσιακών χορών του Γιώργου Κόκκινου

Η Θεατρική Ομάδα της Μαίρης Κουτόβα: Μάγδα Αθανασιάδου, Χρήστος Δημητριάδης, Βασίλης Αθανασιάδης, Χρήστος Τσιομπανάκος, Βασίλης Μαντζιώκας, Παναγιώτης Παπαδόπουλος.

Σκορπούν το γέλιο «Οι Μπεκρήδες εν δράσει».

Επιμέλεια Οργάνωσης: Ευαγγελία Ράπτου Στεργιούλα - Δρ. Παν. Αιγαίου και Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια Παν. Αιγαίου.

Μαίρη Κουτόβα.

Είσοδος: 5 ευρώ.