«Οδός οφθαλμιατρείου» στη… Λάρισα

ΤΟ ΝΕΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΥΔΙΚΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟ «ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ»

Δημοσίευση: 11 Οκτ 2019 16:08

Το νέο μυθιστόρημα του Ευάγγελου Αυδίκου με τον τίτλο «Οδός οφθαλμιατρείου» (εκδόσεις «Εστία 2019») θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου και ώρα 8 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του «Χατζηγιάννειου» Πνευματικού Κέντρου.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας Αργύρης Γιουρούκης, ο φιλόλογος Κώστας Πάνος και η φιλόγογος Ελένη Σωτηρίου.

Θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράντας.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, το Ίδρυμα «Συνέλευση των Πολιτών της Μεσογείου» (Κύκλος Θεσσαλίας), το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας, οι Εκδόσεις Εστία και το Βιβλιοπωλείο «Flash» Αχιλλέας Kαλτσάς.

Το μυθιστόρημα είναι μια προσπάθεια για συνομιλία με τον ποιητή και πεζογράφο Κώστα Κρυστάλλη, σε μια περίοδο που είναι σε εξέλιξη η συζήτηση για τον ρόλο της λογοτεχνίας, ενώ ταυτόχρονα η εποχή μας παρουσιάζει αρκετά κοινά στοιχεία με τα τέλη του 19ου αιώνα.

Είναι ο λογοτέχνης που κράτησε όρθιους τους ανθρώπους της υπαίθρου με όλο του το έργο, ιδίως με το ποίημά του «Στον Σταυραητό».

"Οδός Οφθαλμιατρείου" είναι ο δρόμος όπου άρχισε το δράμα του ποιητή και πεζογράφου. Το υπόγειο του τυπογραφείου Παπαγεωργίου φιλοξένησε τις πρώιμες φιλοδοξίες του.

Να γράψει και να γίνει αποδεκτός από το λογοτεχνικό σινάφι και την κοινωνία της Αθήνας. Μια μάχη άνιση. Πρόσφυγας στην Αθήνα του 1889, χωρίς πόρους και με τις ένθερμες υποσχέσεις να φυλλορροούν αφήνοντάς τον μόνο του. Η αγωνία για την επιβίωση αλλά και η υπέρβαση των δυσκολιών. Η πάλη με το αδύναμο σώμα και η φλόγα της δημιουργίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass