Εκθεση για τη στολή των Ευζώνων

ΑΠΟ 24 ΕΩΣ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΗΣ 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ ΜΕ ΕΡΓΑ ΤΟΥ Γ. ΜΥΛΩΝΑ

Δημοσίευση: 12 Οκτ 2019 15:42

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 και της συμπλήρωσης 150 χρόνων από την ίδρυση της Προεδρικής Φρουράς, από τις 24 έως τις 29 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί έκθεση πινάκων με θέμα «Η Ευζωνική στολή – Η Ιστορική διαδρομή της μέσα από 40 έργα του Γιάννη Μυλωνά».


Η έκθεση που θα γίνει στην «Αίθουσα Τιμών Αντγος Ιωάννης Τζανιδάκης» της 1ης Στρατιάς/EU-OHQ (Στρατόπεδο «Στγου Νικολάου Πλαστήρα») περιλαμβάνει 40 έργα του ζωγράφου κ. Μυλωνά, ταξινομημένα κατά χρονολογική σειρά, μέσω των οποίων αποτυπώνονται οι διάφοροι μετασχηματισμοί της στολής του Εύζωνα από το 1821 έως σήμερα.
Επιπλέον, στην αίθουσα θα παρίστανται άοπλοι Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς, ζωντανά σύμβολα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελλάδας γενικότερα, άρρηκτα συνδεδεμένα με τη λεβεντιά, την ανδρεία και τον ηρωισμό.
Παράλληλα με την εν λόγω έκθεση, στην προσφάτως ανακαινισθείσα «Αίθουσα Τιμών Αντγος Ιωάννης Τζανιδάκης», όπου λαμβάνουν χώρα οι τελετές και εκδηλώσεις της 1ης Στρατιάς, εκτίθενται σε μόνιμη βάση, εντός προθηκών, φωτογραφίες, ντοκουμέντα οπλισμός και κειμήλια από όλες τις περιόδους της Πολεμικής Ιστορίας της χώρας.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελεστούν την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, στις 7 το απόγευμα, από τον διοικητή της 1ης Στρατιάς αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Φλώρο και τον διευθυντή του Στρατιωτικού Γραφείου της Προεδρίας της Δημοκρατίας, αντιπτέραρχο Γρηγόριο Πρεζεράκο.
*Η έκθεση, που θα είναι ανοικτή για το κοινό, θα λειτουργεί τις εξής ώρες: Από Πέμπτη 24 έως Δευτέρα 28 Οκτωβρίου, ώρες: 9 π.μ.-2 μ.μ. και 6 μ.μ.-8 μ.μ. Την Τρίτη 29 Οκτωβρίου, ώρες: 9 π.μ.-2 μ.μ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass