«Στα ίχνη του συλλέκτη Γεωργίου Κατσίγρα»

Περιήγηση στα μέρη που σχετίστηκαν με τον ευεργέτη γιατρό

Δημοσίευση: 14 Οκτ 2019 16:53

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αρχιτεκτονικής, που γιορτάζεται κάθε χρόνο την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου, ο Σύλλογος «Φίλοι της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας - Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα» διοργανώνει δράση με τίτλο «Στα ίχνη του συλλέκτη Γεωργίου Κατσίγρα» για τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου, την Κυριακή 20 Οκτωβρίου και ώρα 11 π.μ.


Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν και να γνωρίσουν τα πιο σημαντικά κτίρια, τα οποία διατρέχουν τον αστικό ιστό της πόλης και σχετίστηκαν άμεσα με τον γιατρό, πολίτη, συλλέκτη και δωρητή Γεώργιο Κατσίγρα. Με σημείο αναφοράς τη Συλλογή Κατσίγρα και με τη συμβολή ομιλητών, η περιήγηση διερευνά ιστορικά και αρχιτεκτονικά τα κτίρια τα οποία συνδέθηκαν με τη Συλλογή και με τον ίδιο τον Γεώργιο Κατσίγρα. Η συγκέντρωση -σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου- θα γίνει την Κυριακή 20 Οκτωβρίου στις 11 π.μ. στα εκδοτήρια του Αστικού ΚΤΕΛ της Κεντρικής πλατείας, από όπου με ναυλωμένο λεωφορείο θα μεταβούμε στο κτίριο της πυριτιδαποθήκης (Μουσείο Εθνικής Αντίστασης) στην οδό Ιουστινιανού 42, όπου και θα αρχίσει να ξετυλίγεται η ιστορία του πολίτη Γεωργίου Κατσίγρα και η σχέση του με τον συγκεκριμένο χώρο. Θα ακολουθήσει μετάβαση στην οδό Βενιζέλου για να γνωρίσουμε τον χώρο της πρώτης κλινικής του γιατρού Κατσίγρα.
Η δράση θα καταλήξει και θα ολοκληρωθεί στο κτίριο της Ιατρικής Σχολής στην πλατεία Ταχυδρομείου, που υπήρξε ο χώρος όπου έζησε, εργάσθηκε και δημιούργησε ο γιατρός, ο συλλέκτης, ο δωρητής Γεώργιος Κατσίγρας.
Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν. Η κράτηση θέσης είναι απαραίτητη.
Για κρατήσεις θέσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται καθημερινά Δευτέρα με Παρασκευή 10 π.μ. -2 μ.μ. στο 2410-672.499.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass