Ξενάγηση για την Απελευθέρωση…

Από τη γερμανική κατοχή αύριο στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας

Δημοσίευση: 21 Οκτ 2019 22:23

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Λαρισαίων για τον εορτασμό της απελευθέρωσης της Λάρισας από τη γερμανική κατοχή, η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Φίλοι της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας -

Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα» και τον Σύλλογο «Φίλοι του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Λάρισας» διοργανώνουν εκδήλωση για το κοινό με ελεύθερη είσοδο αύριο Τρίτη 22 Οκτωβρίου στις 7 μ.μ. Η εκδήλωση περιλαμβάνει ανοιχτή ξενάγηση στην ενότητα «Αγωνιστικότητα» της Μόνιμης Συλλογής Κατσίγρα, όπου ένα εκτενές σύνολο έργων αναφέρεται στις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της Κατοχής, την πείνα, την εξαθλίωση, τις διαδηλώσεις και το πνεύμα της αντίστασης απέναντι σε κάθε μορφή καταπίεσης. Παράλληλα, θα γίνεται προβολή βίντεο όλων των έργων της Συλλογής με αναφορά στην Κατοχή και στην Εθνική Αντίσταση στο «darkroom» της Μόνιμης Συλλογής. Η εκδήλωση θα συνεχιστεί με την παρουσίαση με σχολιασμό επιλεγμένων φωτογραφιών της συλλογής «Η Μνήμη της Πόλης – Λάρισα – Κατοχή – Απελευθέρωση 1941-44» στον χώρο της Βιβλιοθήκης της Πινακοθήκης και θα ολοκληρωθεί με την ανοιχτή ξενάγηση από τα μέλη της Φωτοθήκης Λάρισας του Ομίλου Φίλων της Θεσσαλικής Ιστορίας στην τόσο σημαντική ιστορικά για τη πόλη μας έκθεση «Η Μνήμη της Πόλης – Λάρισα – Κατοχή – Απελευθέρωση 1941-44», η οποία περιλαμβάνει φωτογραφίες από τις συλλογές του αρχείου φωτογραφιών του Βύρωνα Μήτου, μαζί με φωτογραφίες της συλλογής της Φωτοθήκης Λάρισας, της Ισραηλιτικής Κοινότητας, της συλλογής Ζαμπερίν και της συλλογής Τάκη Τλούπα. Φωτογραφίες τραβηγμένες από Γερμανούς στρατιώτες κατά την περίοδο της εισβολής τους στην πόλη της Λάρισας και την ευρύτερη περιοχή: τα Τέμπη, τους Γόννους, τον Τύρναβο, την Ελασσόνα. Είσοδος ελεύθερη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass