«Το ανάκτορο στην Ανω Τούμπα» με την Ελένη Γερασιμίδου

Σήμερα και αύριο στο θέατρο «Κώστας Τσιάνος»

Δημοσίευση: 21 Οκτ 2019 22:11

Το θεατρικό έργο «Ανάκτορο στην Ανω Τούμπα» με την Ελένη Γερασιμίδου θα παρουσιαστεί σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη, και ώρα 9 μ.μ. στο Θέατρο «Κώστας Τσιάνος». Οι παραστάσεις εντάσσονται στο πλαίσιο των «Φθινοπωρινών συναντήσεων», ενός νέου

θεσμού του Θεσσαλικού Θεάτρου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο θεατρικός συγγραφέας του «Ανάκτορου στην Ανω Τούμπα» Παναγιώτης Μέντης έγραψε το έργο ειδικά για την Ελένη Γερασιμίδου, ενώ το σκηνοθετεί η κόρη της Αγγελική Ξένου. ΤΟ ΕΡΓΟ Όταν στην ιστορία σου, σαν έθνος, ράτσα, μονάδα, DNA, έχει γράψει η μετανάστευση, η φυγή, ο ξεριζωμός, τότε η ευχή, η λαχτάρα, ο αγώνας για ένα λιμάνι, ένα καταφύγιο, ένα κεραμίδι πάνω απ’ το κεφάλι σου γίνεται συνειδητά ή ασυνείδητα το όνειρο και ο στόχος, χωρίς να νοιάζεσαι για το μάταιο ή το σκλάβωμα για την απόκτησή τους. Στην ιστορία που κρύβει το ''Ανάκτορο στην Άνω Τούμπα'', τρεις γενιές καταθέτουν τις οικονομίες και τη λαχτάρα για να κτιστεί. Πόλεμοι και ανακατατάξεις και ανταλλαγές πληθυσμών, θα φέρουν την πρώτη γενιά στις προσφυγικές γειτονιές της Θεσσαλονίκης. Τα σχέδια για μια καλύτερη ζωή θα οδηγήσουν τους απογόνους της στην κατάθεση κόπων και οικονομιών για να στηθεί ένα νοικοκυριό που θα τους δίνει την ασφάλεια μιας ιδιοκτησίας για τους ίδιους και τα παιδιά τους. Μα οι συνθήκες που φέρνει απροειδοποίητα η ζωή θα φέρνουν πάντα στο προσκήνιο την επανάληψη της φυγής. Διάρκεια παράστασης: 55 λεπτά. Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ και 10 ευρώ (μειωμένο).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass