Καταχειροκροτήθηκε το «Ανάκτορο στην Ανω Τούμπα»

ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΕΝΤΗ ΘΑ ΠΑΙΧΤΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕ ΣΤΙΣ 9

Δημοσίευση: 22 Οκτ 2019 16:12

Στην Ανω Τούμπα της Θεσσαλονίκης ταξίδεψε χθες το φιλοθεάμον κοινό της Λάρισας, εκεί που έχτισε μετά κόπων και βασάνων το «ανάκτορό» της η κ. Αγάπη. Ο λόγος για το θεατρικό έργο «Το ανάκτορο στην Ανω Τούμπα» του Παναγιώτη Μέντη με πρωταγωνίστρια την αγαπημένη και εξαιρετική ηθοποιό Ελένη Γερασιμίδου. Στο έργο γίνεται ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο, σε μια εποχή όπου το τέλος του Εμφυλίου Πολέμου βρήκε την Ελλάδα ερειπωμένη να αγωνίζεται βάζοντας τα δυνατά της να ορθοποδήσει.

Οικοδέσποινα η κυρία Αγάπη, ή κατά κόσμον Ελένη Γερασιμίδου, η οποία με το πλούσιο υποκριτικό της ταλέντο και με περίσσεια μαεστρία, εξιστορεί κομμάτια που συνθέτουν το παζλ της ζωής της, παράλληλα με τις ζωές χιλιάδων συνανθρώπων της που ταλανίζονταν προσπαθώντας να βγουν νικητές στο παιχνίδι της επιβίωσης. Το κουβάρι των αναμνήσεων αρχίζει να ξετυλίγεται εστιάζοντας στην προσφυγιά και στη μετανάστευση. Μάστιγα που συνεχίζει να πλήττει ακόμα και σήμερα τη χώρα μας, αφού όσο κι αν αλλάζουν οι εποχές, η ανάγκη των ανθρώπων για μια ζωή απαλλαγμένη από τη φτώχεια παραμένει πάντοτε η ίδια. Πρόσφυγες λοιπόν οι γονείς της, μετανάστες στη Γερμανία, όπου δούλεψαν πολύ σκληρά για να κάνουν πραγματικότητα το όνειρο της ζωής τους: ένα δικό τους σπίτι στην πατρίδα, όπου θα επέστρεφαν συνταξιούχοι πια να το χαρούν μαζί με την οικογένειά τους και να ζήσουν εκεί τα τελευταία χρόνια της ζωής τους. Όνειρο το οποίο ενστερνίστηκε και ασπάστηκε με θέρμη και η κυρία Αγάπη.
Τα όνειρα όμως δεν ανταποκρίνονται πάντα στην πραγματικότητα. Η ευτυχία δεν κλείνεται μέσα σε τέσσερις τοίχους έστω κι αν αυτοί βρίσκονται σε ένα Ανάκτορο. Έστω κι αν αυτό χτίστηκε με τους κόπους και τα βάσανα των ανθρώπων που το οραματίστηκαν και ταύτισαν τα όνειρά τους με αυτό.
*Η παράσταση θα δοθεί και σήμερα Τρίτη στις 9 μ.μ. στο Θέατρο «Κώστας Τσιάνος». Διάρκεια παράστασης: 55 λεπτά.
Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ και 10 ευρώ (μειωμένο).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass