Η «Γκουέρνικα 1» του Κ. Κατζουράκη παίρνει τη θέση της

Δημοσίευση: 23 Οκτ 2019 16:02

Εκδήλωση για την ανάρτηση του έργου «Γκουέρνικα 1» που είχε δωρίσει ο δημιουργός της Κυριάκος Κατζουράκης στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας τον περασμένο Φεβρουάριο, παρουσία του κ. Κατζουράκη, θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο 26 Οκτωβρίου στις 7.30 μ.μ., στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα.

Το έργο «Γκουέρνικα 1» αποτελεί το πιο αντιπροσωπευτικό έργο της ατομικής έκθεσης του Κυριάκου Κατζουράκη με τίτλο «Αναφορά στην Γκουέρνικα», έκθεση παραγωγής της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας - Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα. Επόμενος σταθμός της έκθεσης υπήρξε το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης. Επιμελητής της έκθεσης είναι ο ιστορικός Τέχνης, κ. Μάνος Στεφανίδης, και την έκθεση συνοδεύει δίγλωσσος κατάλογος.
Με αυτή τη σημαντική δωρεά, εμπλουτίζεται η συλλογή αγορών-δωρεών έργων τέχνης της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας - Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα, καθώς η σπουδαιότητα των συλλογών της και η μέχρι τώρα δράση της την έχουν αναδείξει σ’ ένα από τα σημαντικότερα μουσεία της χώρας μας.
Στο τέλος της εκδήλωσης θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Κυριάκο Κατζουράκη και την ηθοποιό Κάτια Γέρου. Η χορωδία «Η Ευεστώ», υπό την καθοδήγηση του μαέστρου Κωνσταντίνου Μάτη, της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων, θα πλαισιώσει μουσικά την εκδήλωση, ενώ στο πιάνο θα συνοδεύει η Έφη Φαρμάκη. Είσοδος ελεύθερη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass