Αφυπνίζουν τα ποιήματα της Αννας Μανωλοπούλου

ΤΟΝΙΣΕ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΤΟΥ «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ» ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΡΑΠΑΣ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ «ΑΜΑΡΤΙΑ: ΓΗ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ»

Δημοσίευση: 09 Νοε 2019 15:51

«Ο τίτλος αρχικά σοκάρει. Αλλά αν θεωρήσουμε τις αμαρτίες ως λάθη, δεν λέμε ότι από τα λάθη μας μαθαίνουμε, ότι τα λάθη μάς κάνουν σοφότερους;» τόνισε χθες το βράδυ ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Πάνος Σάπκας κατά την παρουσίαση του νέου βιβλίου (ποιητική σύνθεση) της Λαρισαίας λογοτέχνη κ. Αννας Μανωλοπούλου με τίτλο «Αμαρτία: Γη της σοφίας».

Την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο, άνοιξε ο κ. Σάπκας, που ανάμεσα σε άλλα, τόνισε ότι «Η ιστορία του κόσμου δεν είναι γραμμένη από τα λάθη, εκούσια ή ακούσια, των ανθρώπων; Πώς μπορούμε να αποκτήσουμε γνώση και εμπειρία, πώς γίνεται να μάθουμε, να ονειρευτούμε, να ζήσουμε, χωρίς αμαρτία; Χωρίς να κάνουμε λάθη; Η Άννα Μανωλοπούλου γράφει: Ονομάζω Αμαρτία/ την υπέρβαση του μέτρου/ όταν τα δέντρα ονειρεύονται/ ν’ αγγίξουν λίγο ουρανό. Ευτυχώς που υπάρχει η ποίηση που κάνει την αλήθεια λιγότερο πικρή και μπορούμε να την αντέξουμε». Ο διευθυντής της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του «Ερρίκος Ντυνάν» κ. Βασίλης Πράπας σημείωσε ότι «είναι ένα έργο γραμμένο με αξεπέραστη λυρικότητα που είναι κλασικό ως προς την υπόσταση, εμπεριέχοντας φιλοσοφικές αναφορές στη δημιουργία του κόσμου και μεταμοντέρνο ως προς τη σύλληψη, καθώς επιστρέφει στην παράδοση για να ανοίξει νέους δρόμους στην πραγματικότητα που ζούμε. Η θέση που παίρνει σ’ αυτή την εκδοχή έχει θετικό πρόσημο και επιχειρεί να ανοίξει δρόμους να προβληματίσει και να αφυπνίσει». Ο φιλόλογος, επίτιμος πάρεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου κ. Βασίλης Λιαπής τόνισε ότι «Η Αννα Μανωλοπούλου στη νέα ποιητική της σύνθεση παλεύοντας να χαρτογραφήσει των παθών και των πόθων μας την ενσάρκωση και αγγίζοντας με «ευλάβεια την ντελικάτη ομορφιά στον μίσχο του εφήμερου» οδηγείται με «φωτιά απ’ τη φωτιά της καρδιάς της» στην υπέρβαση και στοχάζεται και ενοράται και πλάθει τον Θεό της-Συνδημιουργό του κόσμου, γυρεύοντας «της Αλήθειας το κεραυνοβόλο φως» για να πει το ανείπωτο με αποφθεγματική βιβλική ιεροπρέπεια και με μελωδική ιερογράμματη γραφή» επισήμανε ο κ. Λιαπής. Στην εκδήλωση χαιρέτισε και η εκπρόσωπος του Συνδέσμου Φιλολόγων κ. Καραλοπούλου, ενώ το παρών έδωσαν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών κ. Ντίνος Κόκκινος και Γιάννης Νταβέλης αντίστοιχα και αρκετός κόσμος. Την εκδήλωση συντόνιζε ο Αγγελος Πετρουλάκης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass