Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μια βραδιά αφιερωμένη στη Φωφώ Κουκουτάρα…

ΑΠΟΨΕ ΣΤΙΣ 8 ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 09 Νοε 2019 15:02

Ο Σύλλογος Φίλων της Συμφωνικής Ορχήστρας Λάρισας με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών και το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, διοργανώνουν την προβολή του ντοκιμαντέρ «Η Μεταξωτή» του καταξιωμένου σκηνοθέτη Προκόπη Δάφνου, αφιερωμένο στη χαρισματική προσωπικότητα της Λαρισαίας υψιφώνου Φωφώς Κουκουτάρα, σήμερα στις 8 μ.μ. στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.

Μετά το πέρας της προβολής του ντοκιμαντέρ θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με επιλεγμένα τραγούδια του κλασικού ρεπερτορίου. Θα ακουστούν λίντερ του Σούμπερτ από τον κύκλο «χειμερινό ταξίδι» (το χωριό, ο Λυράρης) και «το τραγούδι της Μινιόν», από τον κύκλο «επιλεγμένα τραγούδια», την «Αφιέρωση» του Ρίχαρντ Στράους, το ντουέτο του Ντον Τζιοβάνι και της Τζερλίνα από την όπερα Ντον Τζιοβάνι του Μότσαρτ, Resta immobile «Μείνε ακίνητος» από την όπερα Γουλιέλμος Τέλος, τη Habanera από την Κάρμεν του Μπιζέ, ναπολιτάνικες μελωδίες και βιεννέζικες οπερέτες.

Ερμηνεύουν η σοπράνο Μαρία Ρουκά και ο βαρύτονος Γιάννης Κουκουτάρας, συνοδεύει στο πιάνο ο μαέστρος της Συμφωνικής μας Ορχήστρας Χρήστος Κτιστάκης.

Η Φωφώ Κουκουτάρα υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Φίλων της Συμφωνικής Ορχήστρας και παρέμεινε μέλος μέχρι τον θάνατό της.

Ο Σύλλογος Φίλων της Συμφωνικής Ορχήστρας σε ανακοίνωσή του «καλεί τα μέλη του και το μουσικόφιλο κοινό της Λάρισας να παρακολουθήσουν το ντοκιμαντέρ και το υπέροχο μουσικό πρόγραμμα που θα ακολουθήσει, τιμώντας με την παρουσία τους μια Κυρία που άφησε το στίγμα της στον πολιτισμό, τη Φωφώ Κουκουτάρα».

Είσοδος ελεύθερη.