Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Σε χρόνο σύντομο» στον Τύρναβο

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΛΙΛΙΑΣ ΚΥΡΙΤΣΗ

Δημοσίευση: 10 Νοε 2019 15:29

H Αντιδημαρχία Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Τυρνάβου και το βιβλιοπωλείο «Ιδέες» του κ. Τάσου Ψύρρα διοργανώνουν εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου «Σε χρόνο σύντομο» της συγγραφέως Λίλιας Κυρίτση την Κυριακή 17 Νοεμβρίου, στις 6 μ.μ. στο Αρχοντικό Σταύρου Καράσσου.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι κ. Ελένη Αναστασοπούλου εκπαιδευτικός και συγγραφέας, η κ. Λίνα Βαλετοπούλου φιλόλογος, συγγραφέας και μουσικός και η κ. Τόνια Τσαρούχα αρθρογράφος.

Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσουν η κ. Κατερίνα Παπαστεργίου εκπαιδευτικός και ο κ. Χρήστος Χαλβατζάρας ηθοποιός.

Η ΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Μια αντρική ερωτική ενηλικίωση, ιπτάμενα ρολόγια, ένα ζευγάρι αιώνια ερωτευμένο, δύο ασυνήθιστοι πότες, φανταστικά όνειρα, σπίτια που αρθρώνουν λόγο, μνήμες από το παρελθόν, η αναζήτηση της έμπνευσης, η απώλεια, η εκδίκηση είναι κάποιες από τις θεματικές που διαπραγματεύεται το παρόν βιβλίο με κεντρικό άξονα τον χρόνο. Τον βιολογικό, τον ιστορικό, τον άμετρο, τον άχρονο.

Τριάντα δύο συμπυκνωμένα στιγμιότυπα ζωής, όπου το φανταστικό, το ασυνήθιστο και το τυχαίο συνδιαλέγεται με το ρεαλιστικό, το λογικό και το προμελετημένο της καθημερινότητας.

Τριάντα δύο σύντομες ιστορίες, όπου ο σφιχτός μύθος συναντά την αλήθεια της ανθρώπινης ύπαρξης (αδιαφορώντας για την έντονη δράση-πλοκή και τη χαλαρή δομή), κάπου ανάμεσα στο προσωπικό βίωμα, την εξομολόγηση, το παραμύθι, την αφήγηση και το διήγημα. Και, όπως μαρτυρά και ο τίτλος της συλλογής τα «32 μικρο-αφηγήματα, για να μας πάρει... ο χρόνος» διαχειρίζονται τον χρόνο με τη σκέψη όσων δεν του δίνουν καμία σημασία, κάνοντας σαν να μην υπάρχει.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Σχετικά Άρθρα