Ενα λογοτεχνικό... κενό που καλύφθηκε

ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «ΛΕΞΩΤΕΧΝΙΕΣ», ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ

Δημοσίευση: 07 Δεκ 2019 20:11

Αφιερωμένο στον Κ. Π. Καβάφη και την πρόωρα χαμένη λογοτέχνη και εκπαιδευτικό Γιώτα Φώτου είναι το πρώτο τεύχος του λογοτεχνικού περιοδικού των εκπαιδευτικών -και όχι μόνο- «ΛεξΩτεχνίες» που παρουσιάστηκε χθες στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό

Κέντρο Λάρισας. Οι «ΛεξΩτεχνίες», ένα περιοδικό του Πολιτιστικού Κέντρου Εκπαιδευτικών Λάρισας, περιέχουν ποιήματα, διηγήματα, άρθρα και εικαστικές δημιουργίες καλλιτεχνών, ενώ καταγράφονται και οι δράσεις του Συλλόγου. Στις σελίδες του παρουσιάζονται Λαρισαίοι κυρίως συγγραφείς και ποιητές και αποτυπώνονται οι λογοτεχνικές αναζητήσεις των εκπαιδευτικών της περιοχής. Η εκπαιδευτικός και αρχισυντάκτρια του τεύχους στην ομιλία της επισήμανε ότι «Η ιδέα για ένα λογοτεχνικό περιοδικό, που θα εκπροσωπεί τον κόσμο των εκπαιδευτικών, υπήρχε πολλά χρόνια μέσα μου και γνωρίζω από συζητήσεις στις παρουσιάσεις βιβλίων, που έχω συμμετάσχει πολλές φορές, ότι οι εκπαιδευτικοί διαβάζουν αρκετά και γράφουν και θα ήθελαν έναν χώρο να εκφράζονται λογοτεχνικά. Πρέπει να πω ότι έγιναν προσπάθειες, θα αναφέρω την Εκπαιδευτική Κιβωτό, το περιοδικό Γραφή, την Πνευματική Λάρισα, το Δευκαλίων και άλλα περιοδικά, που υπήρχαν κατά καιρούς. Υπήρχε ωστόσο για μένα ένα κενό, όσον αφορά σε ένα περιοδικό λογοτεχνικό, που θα δίνει βήμα κατά κύριο λόγο στους εκπαιδευτικούς, χωρίς ωστόσο να αποκλείουμε και άλλους λογοτέχνες της πόλης, από διαφορετικούς εργασιακούς χώρους», ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει τα μέλη της συντακτικής ομάδας αλλά και να ευχαριστήσει όλους όσοι έστειλαν τα πονήματά τους. Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Λάρισας Μιχάλης Τζιατζιάς, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας «Κων. Κούμας» Δημήτρης Παπαποστόλου, ο πρόεδρος της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Ε.Λ.Μ.Ε. ν. Λάρισας Νίκος Παναγιώτου, ο συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου στο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Θεσσαλίας Αναστάσιος Δαραράς και ο πρόεδρος του ΠΟ.Κ.Ε.Λ. Αργύρης Γιουρούκης. Την εκδήλωση παρουσίασης πλαισίωσε μουσικά, η Χορωδία του Μορφωτικού Συλλόγου Γιάννουλης, με μαέστρο τη Δήμητρα Τσερώνη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass