Ο Νίκος Βατόπουλος... περπατά στη Λάρισα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟ «ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ»

Δημοσίευση: 10 Δεκ 2019 15:17

«Η Λάρισα είναι μια πόλη-θρίαμβος του νέου, με έναν τρόπο όμως παραπλανητικό, καθώς βρήκα πολλά και ενδιαφέροντα θραύσματα του ιστορικού παρελθόντος» αναφέρει για τη Λάρισα ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Νίκος Βατόπουλος στο νέο του βιβλίο «ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΩ.

Περπατώντας σε 24 πόλεις», που θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου και ώρα 7 μ.μ., στο «Χατζηγιάννειο» Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Λάρισας σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο «Καλτσάς». Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο ιστορικός-συγγραφέας Νίκος Παπαθεοδώρου και ο Θωμάς Κυριάκος, μέλος της Φωτοθήκης Λάρισας. Στην εκδήλωση θα προβληθεί ψηφιακό υλικό. Ο Νίκος Βατόπουλος θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου.

ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Στο βιβλίο του ο κ. Βατόπουλος γράφει για τη Λάρισα ανάμεσα σε άλλα «Η Λάρισα είναι μια πόλη-θρίαμβος του νέου, με έναν τρόπο όμως παραπλανητικό, καθώς βρήκα πολλά και ενδιαφέροντα θραύσματα του ιστορικού παρελθόντος. Υπάρχουν σημεία, ακόμα και στο κέντρο, όπου καταλαβαίνει κανείς την ατμόσφαιρα της παλιάς πόλης. Δύσκολο να βρεις τα παλιά αρχοντικά της Λάρισας, με λιγοστές μόνο εξαιρέσεις, αλλά στα στενά που οδηγούν από το Θέατρο προς το Φρούριο και το Μπεζεστένι είδα πολλές ποιητικές εικόνες. Επιγραφές και παλιά διώροφα, χορταριασμένα ερείπια και εκεί ανάμεσα ταβέρνες και εστιατόρια που μαζεύουν κόσμο. Είναι ένα αμάλγαμα η Λάρισα. Για να την καταλάβεις θα πρέπει να μπεις στο πετσί της. Χρειάζεται χρόνος, αλλά και κάποιες αφορμές».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass