«Ομορφη ζωή»: Ενα όνειρο που έγινε πραγματικότητα...

ΣΗΜΕΙΩΝΕΙ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ «Ε» Ο ΕΡΜΗΝΕΥΤΗΣ ΘΟΔΩΡΗΣ ΒΟΥΤΣΙΚΑΚΗΣ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 8.30 μ.μ. ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΜΙΑ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΔΩΛ

Δημοσίευση: 10 Δεκ 2019 18:01

«Τεράστια τιμή και χαρά! Αυτό που μπορώ να πω σε προσωπικό επίπεδο είναι ότι εκπληρώθηκε ένα μεγάλο όνειρο, να συναντήσω αυτούς τους δύο δημιουργούς και να κάνουμε έναν ολόκληρο δίσκο μαζί» επισημαίνει σε συνέντευξή του στην «Ε» ο Θοδωρής Βουτσικάκης, ένας από τους καλύτερους τραγουδιστές της νέας γενιάς, για τη συνεργασία του με τον βραβευμένο με Οσκαρ Ιταλό συνθέτη Νικόλα Πιοβάνι και τη Λίνα Νικολακοπούλου.

Ο κ. Βουτσικάκης σήμερα στις 8.30 μ.μ. στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας θα παρουσιάσει τον καινούριο του δίσκο, καρπό της συνεργασίας με τους κ.κ. Πιοβάνι και Νικολακοπούλου, που φέρει τον τίτλο «Ομορφη ζωή», σε μια εορταστική συναυλία στην οποία φυσικά θα ερμηνεύσει και πολλά άλλα αγαπημένα του τραγούδια. Ο τριανταενάχρονος ερμηνευτής στη συνέντευξή του μιλάει επίσης για το αν είναι αισιόδοξος σχετικά με το ελληνικό τραγούδι, αν θα πήγαινε ποτέ σε τάλεντ σόου, για τη Νομική που σπούδασε και εγκατέλειψε για χάρη του τραγουδιού, ενώ αναφερόμενος στη Λάρισα σημείωσε χαριτολογώντας ότι «Μ’ αρέσει να κάνω βόλτες στη στολισμένη πόλη, να περπατάω έξω από το Αρχαίο Θέατρο, να πίνω τον ωραίο σας καφέ, αφού η πόλη σας είναι μια πόλη που τιμάει τον καφέ κι εγώ είμαι εθισμένος σ’ αυτόν...».

 

Συνέντευξη στον Θανάση Αραμπατζή

 

*Κύριε Βουτσικάκη, πρόσφατα ολοκληρώσατε μία συνεργασία με τον κορυφαίο Ιταλό συνθέτη Νικόλα Πιοβάνι και τη Λίνα Νικολακοπούλου, καρπός της οποίας ήταν ο δίσκος «Ομορφη ζωή». Πώς αισθάνεστε γι’ αυτή τη συνεργασία;

-Τεράστια τιμή και χαρά! Αυτό που μπορώ να πω σε προσωπικό επίπεδο είναι ότι εκπληρώθηκε ένα μεγάλο όνειρο, να συναντήσω αυτούς τους δύο δημιουργούς και να κάνουμε έναν ολόκληρο δίσκο μαζί. Με τη Λίνα έχουμε και μία κοινή διαδρομή πέντε ετών. Έχω την τιμή και τη χαρά να είμαι στο πλευρό της σε πολλά πράγματα, όπως συναυλίες, αφιερώματα σε ποιητές και άλλα, οπότε έχει στηθεί και μία σχέση αγάπης, σχέση που με έχει τροφοδοτήσει με πολύ υλικό για να εξελίσσω και το μυαλό μου και τη δουλειά μου.

 

*Τι θα ακούσουν οι Λαρισαίοι στη σημερινή σας συναυλία;

-Το προσεχές διάστημα θα κυκλοφορήσει ο δίσκος με τίτλο «Ομορφη ζωή» σε μουσική του Νικόλα Πιοβάνι και στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου και είναι ο τίτλος αυτών των εμφανίσεων. Είναι η πρώτη εκτός έδρας συναυλία, μετά την παρουσίαση των τραγουδιών που κάναμε στο Μέγαρο Αθηνών με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Ουσιαστικά θα ακούσουν όσοι βρεθούν στο Δημοτικό Ωδείο της πόλης τα τραγούδια αυτής της δισκογραφικής συνεργασίας με τον Νικόλα Πιοβάνι και τη Λίνα Νικολακοπούλου. Εννιά καινούρια τραγούδια μπλεγμένα γλυκά με γνωστά τραγούδια της κ. Νικολακοπούλου και άλλων τραγουδοποιών, που κι εκείνη αγαπάει κι εγώ έχω ξεχωρίσει στη σύντομη μουσική διαδρομή μου, μεταξύ των οποίων και πολλοί Ιταλοί.

 

*Είστε αισιόδοξος για το ελληνικό τραγούδι; Με την υποσημείωση ότι ακόμη προσπαθούμε να βγούμε από την κρίση...

-Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι κι εγώ προσωπικά είμαι. Στο επίπεδο της πρώτης ύλης όσο παραμένουμε αληθινοί και ειλικρινείς σ' αυτό που παράγουμε, πάντα θα υπάρχουν ακροατές με καρδιές που μπορούν να ταυτιστούν μ' εμάς. Η εμπορικότητα πάντα απασχολεί, είτε εντός είτε εκτός κρίσης, και ο καθένας ψάχνει να βρει τους τρόπους να βιοπορίζεται από αυτό που κάνει. Σίγουρα έχουν δυσκολέψει τα πράγματα, αλλά στέκομαι στην ουσία και όσον αφορά αυτή είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος.

 

*Πώς ξεκίνησε το μουσικό σας ταξίδι;

-Θυμάμαι πάντα τον εαυτό μου παρέα με μουσική. Ως ακροατής από παιδί με τις μουσικές επιρροές από το στενό μου περιβάλλον, και στα 6-7 όταν ξεκίνησα να μαθαίνω πιάνο. Ετσι μ' αυτόν τον τρόπο μπήκε το νερό στο αυλάκι, έγινα μέλος σε παιδικές χορωδίες και στην πορεία ξεκίνησα το τραγούδι, όντας και φοιτητής Νομικής. Οταν τέλειωσα τις σπουδές μου στη Νομική πήρα τη μεγάλη απόφαση να πω στον εαυτό μου πρώτα και μετά στους άλλους ότι θέλω να ασχοληθώ αποκλειστικά μ' αυτό.

 

*Ποιον τραγουδιστή θαυμάζετε;

-Πολλούς... Και Ελληνες και ξένους κι από διάφορα μουσικά ύφη. Για παράδειγμα αγαπώ πάρα πολύ την Ντούλτσε Πόντες, τη Γουίτνεϊ Χιούστον, κι από Ελληνες τον Γρηγόρη Μπιθικώτση και πολλούς άλλους. Ηταν πολλά και μπλεγμένα τα ακούσματα τόσο στο σπίτι όσο και τα προσωπικά μου, οπότε δεν υπάρχει κάποιος με την έννοια του ειδώλου, ήταν πολλές οι φωνές που είχα ξεχωρίσει και είχα ταυτίσει κάποια προσωπικά μου αισθήματα με τις χροιές αυτών των ανθρώπων.

 

*Θα πηγαίνατε ποτέ σε τάλεντ σόου (τώρα πια ως κριτής...);

-Δύσκολα, εφόσον το γλίτωσα ως διαγωνιζόμενος, δεν περιέχει κάποια κατάκριση αυτό που λέω, απλά επέλεξα έναν άλλο δρόμο για την επαγγελματική μου σταδιοδρομία. Ασπάζομαι τη λαϊκή ρήση "ποτέ μην λες ποτέ", αλλά προς το παρόν δεν έχει υπάρξει στο μυαλό μου ως επιλογή ή σαν επιθυμία.

 

*Επισκέπτεστε σταθερά τη Λάρισα...

-Και Δεκέμβρη μάλιστα... Είναι μία πόλη που συγκυριακά έχω συνδυάσει με τα Χριστούγεννα. Η ανάμνηση από τα προηγούμενα χρόνια είναι πολύ ευχάριστη, να κάνω βόλτες στη στολισμένη πόλη, να περπατάω έξω από το Αρχαίο Θέατρο, να πίνω τον ωραίο σας καφέ, αφού η πόλη σας είναι μια πόλη που τιμάει τον καφέ κι εγώ είμαι εθισμένος στον καφέ (σ.σ. γέλια)... Αλλο ένα στοιχείο που με συνδέει με τη Λάρισα είναι ο σκηνοθέτης του βίντεο κλιπ του τραγουδιού "Ομορφη ζωή" που είναι Λαρισαίος, είναι ο Σεραφείμ Ντούσιας. Ραντεβού, λοιπόν, σήμερα στο Δημοτικό Ωδείο της πόλης σας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass