"Η Λάρισα λίκνο της μουσικής πρωτοπορίας"

ΣΗΜΕΙΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΣΑΠΚΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ «OUTHEAR NEW MUSIC WEEK»

Δημοσίευση: 11 Δεκ 2019 16:24

«Η Λάρισα και το Ωδείο της γίνονται για μερικές ημέρες λίκνο της σύγχρονης μουσικής πρωτοπορίας και ταυτόχρονα το κοινό απολαμβάνει σπάνιες συναυλίες με καταξιωμένους μουσικούς διεθνούς βεληνεκούς» σημείωσε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Πάνος Σάπκας για το Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής outHEAR New Music Week, που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στην πόλη μας.

Χθες για το Φεστιβάλ και στους χώρους του ΔΩΛ δόθηκε συνέντευξη Τύπου, στην οποία εκτός του κ. Σάπκα συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΔΩΛ κ. Απόστολος Αλεξίου, ο ιδρυτής του Φεστιβάλ κ. Χρήστος Λενούτσος, καθώς και οι καθηγητές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ και του Πανεπιστημίου Τεχνών του Γκρατς της Αυστρίας, Ορέστης Τουφεκτσής, Δημήτρης Παπαγεωργίου και Δημήτρης Πολυζωίδης.

Ο κ. Σάπκας τόνισε ότι «Το Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής outHEAR New Music Week είναι μια διοργάνωση που εμφορείται από τις αρχές της πολιτιστικής μας πολιτικής: δημιουργία, εκπαίδευση, ψυχαγωγία, συνέργεια, εξωστρέφεια.

Κι όλα αυτά σε πολύ υψηλό επίπεδο, καθώς δίνει την ευκαιρία σε ταλαντούχους νέους συνθέτες απ’ όλο τον κόσμο να διαγωνιστούν κι αφού επιλεγούν, να παρουσιάσουν τα έργα τους στη Λάρισα, να διδαχθούν από διακεκριμένους καθηγητές σύνθεσης, να ανταλλάξουν γνώσεις και απόψεις.

Με λίγα λόγια, η πόλη μας και το ωδείο μας, γίνονται για μερικές ημέρες λίκνο της σύγχρονης μουσικής πρωτοπορίας και ταυτόχρονα το κοινό απολαμβάνει σπάνιες συναυλίες με καταξιωμένους μουσικούς διεθνούς βεληνεκούς. Διοργανώσεις όπου ανθεί η δημιουργία, ψηλώνει η εκπαίδευση, ανεβαίνει το πολιτιστικό επίπεδο, ανοίγουν οι ορίζοντές μας, αποτελούν την απόλυτη προτεραιότητά μας. Να καλωσορίσω τους συνθέτες που ήρθαν από κάθε γωνιά της γης και τους καθηγητές του ΑΠΘ και του Γκρατς, να τους ευχηθώ καλή και δημιουργική διαμονή και στους Λαρισαίους καλή ακρόαση:

Με τη σειρά του ο κ. Απόστολος Αλεξίου σημείωσε ότι «Η διοργάνωση αυτή δίνει μια εξαιρετική ευκαιρία σε νέους συνθέτες να παρουσιάσουν τα έργα τους και να εργαστούν πάνω σ’ αυτά υπό την καθοδήγηση καθηγητών του πανεπιστημίου του Γκρατς και του Αριστοτελείου. Το περιβάλλον του ΔΩΛ με τον άρτιο εξοπλισμό του και με την πρόθυμη και φιλόξενη διάθεση του προσωπικού του αποτελεί ιδεώδη χώρο για την πραγματοποίηση του OutHeart. Οι συναυλίες των καλλιτεχνών που συμμετέχουν δίνουν την ευκαιρία στο κοινό της Λάρισας να γνωρίσει τη σύγχρονη μουσική δημιουργία, ακούγοντας τα έργα να παίζονται από εξειδικευμένους και διακεκριμένους ερμηνευτές.

Ο κ. Λενούτσος επισήμανε ότι: «Νιώθω πολύ περήφανος που στη Λάρισα πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το φεστιβάλ σύγχρονης σύνθεσης που προκαλεί συνεργασίες με κολοσσιαία μουσικά ιδρύματα. Εύχομαι το φεστιβάλ να γίνει θεσμός στην πόλη μας, γιατί της δίνει μια διαφορετική πολιτισμική αύρα και την κάνει παγκοσμίως γνωστή στη διεθνή μουσική κοινότητα», ενώ οι καθηγητές σημείωσαν με τη σειρά τους ότι «Φέτος οι συμμετοχές είναι διπλάσιες σε σχέση με πέρσι και γι' αυτό θα πρέπει να συγχαρούμε και τον Δήμο και όλους τους εργαζόμενους που έστησαν αυτό το Φεστιβάλ», ενώ τόνισαν πως τέτοιου είδους φεστιβάλ βάζουν τον σπόρο της μουσικής δημιουργίας. «Είναι πολύ σημαντικό η διοργάνωση αυτή να γίνει θεσμός, γιατί μέσω αυτής επιτυγχάνεται μια σπάνια διασύνδεση στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ των επόμενων ημερών έχει ως εξής:

12 Δεκεμβρίου, Klangforum Wien & PPCM. Αίθουσα Συναυλιών Δημοτικού Ωδείου Λάρισας. Ώρα έναρξης 8 μ.μ. Είσοδος: κανονικό 10 ευρώ, μειωμένο 5 ευρώ (ΑμεΑ, κάρτα ανεργίας, 65+). Φοιτητές, σπουδαστές και μαθητές δωρεάν.

13 Δεκεμβρίου, Παναγιώτης Ανδρέογλου, ακορντεόν. «Διερευνήσεις»

Αμφιθέατρο Δημόσιας Βιβλιοθήκης (Είσοδος πάροδος Κούμα Μ. Χαδέλη). Ώρα έναρξης 8 μ.μ. Είσοδος δωρεάν.

14 Δεκεμβρίου, Klangforum & PPCM. Αίθουσα Συναυλιών Δημοτικού Ωδείου Λάρισας. Ώρα έναρξης 8 μ.μ. Είσοδος: κανονικό 10 ευρώ, μειωμένο 5 ευρώ (ΑμεΑ, κάρτα ανεργίας, 65+). Φοιτητές, σπουδαστές και μαθητές δωρεάν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass