«Το Κίτρινο Υποβρύχιο» της Σεμίνας Διγενή «αναδύθηκε» στο Γαλλικό Ινστιτούτο

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ, ΕΝΩ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΠΟΥ ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ… «ΟΙ ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΙ»

Δημοσίευση: 12 Δεκ 2019 22:08

«Το Κίτρινο Υποβρύχιο» της Σεμίνας Διγενή «αναδύθηκε» χθες βράδυ στη Λάρισα. Το πρώτο βιβλίο της δημοσιογράφου, που βρίσκεται στη 5η έκδοση και έχει γίνει μπεστ σέλερ, παρουσιάστηκε στο Γαλλικό Ινστιτούτο, εκεί όπου οι πρωταγωνιστές , όλες εκείνες οι θρυλικές προσωπικότητες της ελληνικής και διεθνούς πολιτικής και καλλιτεχνικής ζωής που συνάντησε στο δημοσιογραφικό της ταξίδι, ξεπήδησαν μέσα από τις σελίδες του βιβλίου και «συστήθηκαν» με ένα διαφορετικό τρόπο με το αναγνωστικό κοινό.

Η ηθοποιός Ηρώ Μουκίου μίλησε για τον άνθρωπο Σεμίνα, τη δημοσιογράφο Σεμίνα Διγενή, ενώ αναφερόμενη στο βιβλίο της το χαρακτήρισε μια «σούπα» καλομαγειρεμένη από άποψη γραφής, άναρχη αλλά με εξαιρετικό ενδιαφέρον. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά είπε «Το βιβλίο της Σεμίνας Διγενή μας αφορά όλους, γιατί μας βάζει μέσα σε αυτό, όχι από κλειδαρότρυπα αλλά με ένα έντιμο τρόπο που μας κάνει κοινωνούς και θεατές». Η Λαρισαία δικηγόρος Μαρία Γαβαλά, τόνισε ότι πρόκειται για ένα βιβλίο που η ίδια το διάβασε μονορούφι, αλλά που δεν υστερεί σε προβληματισμό, σε συναίσθημα, σε έμπνευση. Ο Θεσσαλονικιός μουσικός-ηθοποιός, ραδιοφωνικός παραγωγός Διογένης Δασκάλου, έκανε μια διαφορετική παρουσίαση ως stand up comedian, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον τίτλο του βιβλίο που όταν τον διάβασε, του ήρθε στο νου ένα ποτήρι νερό με ένα κουταλάκι μαστίχας-υποβρύχιο με γεύση λεμόνι βυθισμένο μέσα του. Και όπως είπε έπεσε μέσα, μιας και η γεύση που αφήνει στον αναγνώστη το βιβλίο είναι αυτή ακριβώς ενός υποβρυχίου με γεύση λεμόνι.

Η γνωστή δημοσιογράφος Σεμίνα Διγενή, μιλώντας για το «Κίτρινο Υποβρύχιο» τόνισε ότι ήταν ένα βιβλίο που δεν μπορούσε παρά να βγει. «Όταν κάθισα να το γράψω δεν υπήρχε περίπτωση να μην το τελειώσω σε χρόνο dt, όπως και τελείωσε πολύ γρήγορα. Άνοιξε μια στρόφιγγα και πετάχτηκαν έξω όλα μαζί. Είναι ένα είδος συνομιλίας με την ιστορία του δεύτερου μισού του αιώνα, με έχει γοητεύσει πολύ, έχω περάσει καλά με όλο αυτό, ήταν και ένα είδος ψυχοθεραπείας. Το ότι έγινε μπεστ σέλερ ήταν από τις πιο ωραίες εκπλήξεις» εξομολογήθηκε. Παράλληλα, αποκάλυψε ότι σε λίγο καιρό, τον Φεβρουάριο θα εκδοθεί και το δεύτερο βιβλίο της, που όπως είπε θα εκπλήξει και πάλι τους αναγνώστες της, αφού στις σελίδες του παρελαύνουν μεν διάσημα πρόσωπα, αλλά με ένα περίεργο τρόπο αλληλεπιδρούν μεταξύ τους.

Και ενώ μέχρι χθες δεν είχε καταλήξει στον τίτλο που θα έχει το δεύτερο βιβλίο της, η Λάρισα μάλλον την ενέπνευσε, αφού όπως είπε μόλις έφθασε στην πόλη της ήρθε αμέσως στο μυαλό… και μας το αποκάλυψε «Οι Απείθαρχοι».

Στο τέλος της παρουσίασης η Σεμίνα Διγενή μίλησε με το αναγνωστικό κοινό, απάντησε σε ερωτήματα και υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου της.

Της Νατάσας Πολυγένη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass