Περπατώντας με τον Νίκο Βατόπουλο

ΑΥΡΙΟ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 12 Δεκ 2019 16:10

Αύριο Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου και ώρα 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του «Χατζηγιάννειου» Πνευματικού Κέντρου η παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Βατόπουλου «Όπου και να ταξιδέψω. Περπατώντας σε 24 πόλεις».

Ο συγγραφέας είναι δημοσιογράφος πάνω από 30 χρόνια στην εφημερίδα "Καθημερινή" των Αθηνών και έχει ειδικευθεί σε θέματα αστικού πολιτισμού. Έχει ιδιαίτερους δεσμούς με την πόλη μας και διατηρεί στενές σχέσεις με ανθρώπους του ευρύτερου καλλιτεχνικού και πνευματικού δυναμικού της. Το βιβλίο του παρουσιάζει μια ξεχωριστή περιήγηση σε 24 πόλεις της χώρας μας. Είναι μια παραίνεση για ένα άλλο βλέμμα στην Ελλάδα. Ένας στοχασμός στον αστικό χώρο του χθες και του αύριο.

Ειδικά για τη Λάρισα αφιερώνει 14 σελίδες με δικές του φωτογραφίες και την θεωρεί ότι "είναι μια πόλη-θρίαμβος του νέου, με έναν τρόπο όμως παραπλανητικό, καθώς παρά την πρώτη εικόνα, βρήκα πολλά και ενδιαφέροντα θραύσματα του ιστορικού παρελθόντος της. Αυτή η "τουρκόπολη" όπως την έλεγαν κάποιοι παλιά, λόγω και του μεγάλου οθωμανικού πληθυσμού και της τουρκικής αρχιτεκτονικής πριν από το 1881, πρόλαβε να αποκτήσει και νεοκλασικά κτίρια και να διατηρήσει και μια ενδιαφέρουσα κοινωνική και ιστορική διαστρωμάτωση τουλάχιστον ως το 1943 και πριν την εξόντωση σε μεγάλο βαθμό τη πολυπληθούς εβραϊκής παροικίας".

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Νικόλαος Παπαθεοδώρου ιατρός και ιστορικός συγγραφέας και ο Θωμάς Κυριάκος μέλος της Φωτοθήκης Λάρισας. Στη συνέχεια ο συγγραφέας του βιβλίου Νίκος Βατόπουλος θα καταθέσει σύντομα προσωπικά βιώματα βασισμένα στη μεγάλη του αγάπη για τις ελληνικές πόλεις τις οποίες περιηγήθηκε και θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού. Η εκδήλωση θα τελειώσει με την προβολή ψηφιακού υλικού. Στο τέλος ο συγγραφέας θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass