Διαχρονικό ταξίδι με όχημα τη μουσική

ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΓΟΝΕΣ ΜΝΗΜΕΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΗΚΑΝ ΟΣΟΙ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 17 Δεκ 2019 20:58

Μία σταδιακή απογείωση από το σκοτάδι στο φως, μία επίσκεψη στις αρχέγονες μνήμες βίωσαν όσοι βρέθηκαν χθες το βράδυ στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας. Εκεί ο συνθέτης Δημήτρης Μαραμής παρέσυρε με τις συνθέσεις του το κοινό –που εξάντλησε τα

εισιτήρια από τις πρώτες μέρες κυκλοφορίας των- σε μια μουσική μυσταγωγία, που όμοιά της δεν είχε ξαναζήσει. Το κοινό, στο πρώτο μέρος του μουσικού έργου «Η μουσική που κάνει τη σιωπή να κλαίει» περιπλανιόταν στην αίθουσα εκθεμάτων ενώ ταυτοχρόνως μουσικοί έπαιζαν συνθέσεις του Δημήτρη Μαραμή, έτσι οι ακροατές - θεατές βίωσαν τον χώρο διά μέσου της μουσικής, χωρίς να τους αποσπά την προσοχή η πηγή της μουσικής που ήταν οι εκτελεστές. Στο δεύτερο μέρος οι θεατές ήταν καθιστοί και οι μουσικοί περιπλανώμενοι και διάσπαρτοι στον χώρο δημιουργώντας ένα ηχητικό πλαίσιο χωρίς πηγή, μία υπερβατική και υπερχρονική εικόνα.
Στη μουσική παράσταση συμμετείχε το φωνητικό σύνολο 8tetto που αποτελούσαν οι: Παναγιώτα Δεληγιάννη, Ειρήνη Ζέρβα, Σοφία Μάλαμα, Αντωνία Τζίτζικα, Ευστράτιος Στηλ, Γιάννης Μανιατόπουλος, Δημήτρης Αλεξούδης, Ηλίας Καπάνταης, και ένα κουαρτέτο εγχόρδων που αποτελούσαν οι μουσικοί: Κωνσταντίνος Παυλάκος – βιολί, Δημοσθένης Φωτιάδης – βιόλα, Μυρτώ Ταλακούδη – Τσέλο, Μιχάλης Σαπουντζής – κοντραμπάσο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass