«Να παρέμβει ο πρωθυπουργός στην υπουργό Πολιτισμού»

ΖΗΤΑ Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΝΑ ΒΑΓΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Δημοσίευση: 18 Δεκ 2019 16:03

Η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, Άννα Βαγενά-Κηλαηδόνη απέστειλε χθες επιστολή προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το ζήτημα της μη καταβολής των πνευματικών δικαιωμάτων στους Έλληνες δημιουργούς και στους κληρονόμους αυτών.

Αναλυτικά στην επιστολή της σημειώνει ότι «με την παρούσα επιστολή μου θα ήθελα να σας θέσω το ζήτημα της διανομής των πνευματικών δικαιωμάτων στους Έλληνες δημιουργούς και στους κληρονόμους αυτών.

Τρεις μόλις μήνες πριν τις εκλογές (16/4/19), σε συνάντησή σας με γνωστούς Έλληνες δημιουργούς, είχατε εκφράσει την ευαισθησία σας για τα ζητήματα που τους απασχολούν. Δεσμευτήκατε να στηρίξετε με κάθε τρόπο το ελληνικό τραγούδι προκειμένου να ξεπεράσει την κρίση.

Αυτή την ευαισθησία σας ζητώ να δείξετε και τώρα, κάνοντας πράξη τη δέσμευσή σας. Λίγες μέρες πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, οι δικαιούχοι και οι κληρονόμοι τους δεν θα εισπράξουν τα πνευματικά δικαιώματα που τους αφορούν, μέσω της Ειδικής Υπηρεσίας Έκτακτης Διαχείρισης Δικαιωμάτων (ΕΥΕΔ). Ως κληρονόμος του εκλιπόντος δημιουργού Λουκιανού Κηλαηδόνη, γνωρίζω πολύ καλά τι σημαίνει για τους δημιουργούς και την οικογένειά τους αυτή η είσπραξη.

Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε αυτή την αρνητική εξέλιξη που αφορά τη μη καταβολή των δικαιωμάτων, διότι δεν έχει τοποθετηθεί διαχειριστής της ΕΥΕΔ μετά και την παραίτηση της κ. Μαρίας Βλάχου, στις 25 Νοεμβρίου 2019. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην είναι δυνατόν να προχωρήσει η υπηρεσία στη διανομή, ενώ έχουν εισπραχθεί τα ποσά από τους χρήστες.

Ζητώ την παρέμβασή σας στην υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, ώστε να τοποθετηθεί άμεσα διαχειριστής της ΕΥΕΔ και να γίνει δυνατή η κατανομή στους δικαιούχους, έστω και την ύστατη στιγμή πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων». 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass