ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΧΡΥΣΑΛΛΙΔΑ» ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ

«Ο Γάμος» μια παράσταση για τη γυναίκα

Δημοσίευση: 18 Αυγ 2015 8:12

 

Ποιος έζησε σε χωριό τις δεκαετίες του ’50 και του ’60 και δεν θυμάται φράσεις όπως : «…κατάλαβα, σάμπως έκανε καλά η μάνα να τα μαζέψει και να φύγει απ’ τον μαύρο τούτο τον κόσμο. Το σπίτι μας δεν από τα παλιά Αμπελακιώτικα σαράγια, είχε δυό κάμαρες μόνο, απ’ τις δυό η μια έμπαζε χιόνι το χειμώνα. Είχε κι ένα ντάμι για τις γίδες. Το καλοκαίρι μαγειρεύαμε στην αυλή, το χειμώνα στο τζάκι. Για πλύσιμο χειμώνα-καλοκαίρι ανάβαμε καζάνι, κάτω από τον πλάτανο, δίπλα στη βρύση απ’ όπου έπαιρνε νερό όλος ο μαχαλάς. Η μάνα μου το χαιρότανε αυτό το συναγώγι, γιατί συνήθως πλέναν μαζί δύο και τρεις γειτόνισσες κι αν τύχαινε να μην είναι στο σπίτι ο πατέρας, εύρισκε έτσι την ευκαιρία ν’ αλλάξει δυο κουβέντες, να γελάσει λίγο το χείλι της….».

Κάπως έτσι και χτες βράδυ στο προαύλιο της Μανιάρειου Σχολής στα Αμπελάκια σε μια συμβολική και ιστορική παράσταση με τη μορφή μονόλογου η σκηνοθέτης και ηθοποιός, Άννα Βαγενά, ερμήνευσε για άλλη μια φορά τη Λενάκι την ηρωίδα του έργου ο «Γάμος» παρουσία πλήθους κόσμου αλλά και της συγγραφέως Βάσα Σολωμού - Ξανθάκη. Με δεδομένο ότι η ηρωίδα του μυθιστορήματος και του θεατρικού έργου ήταν υπαρκτό πρόσωπο που έζησε στα Αμπελάκια η παράσταση πήρε μια άλλη διάσταση και δεν είναι τυχαίο ότι μεγαλύτερες γυναίκες των Αμπελακίων και γιαγιάδες σιγοτραγουδούσαν μαζί με την Άννα Βαγενά τα τραγούδια της παράστασης σε μια μυσταγωγία ήχων και χρωμάτων.

Σε αυτή τη γυναίκα σύμβολο ήταν αφιερωμένη η παράσταση όπως ανέφερε στο σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Τεμπών, Κώστας Κολλάτος, που οργανώθηκε από τον Δήμο Τεμπών, την Άννα Βαγενά και το Μανιάρειο Κληροδότημα Αμπελακίων.

Την παράσταση παρακολούθησε σχεδόν όλο το χωριό αλλά και πολλοί θεατρόφιλοι από τη Λάρισα τους Γόννους και τα γύρω χωριά παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Τεμπών, Κώστας Κολλάτος, οι αντιδήμαρχοι Αμπελακίων, Κ. Τσεργάς και Μακρυχωρίου, Σ. Σαΐτης, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠΤ, Μ. Καρατέγος, ο πρόεδρος του Κοινωνικού Παντοπωλείου, Λ. Ζάρρας, εκπρόσωποι μαζικών φορέων και άλλοι.

«Ο ΓΑΜΟΣ» ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ

Η θεατρική παράσταση «Ο Γάμος» με την Άννα Βαγενά θα λάβει χώρα σήμερα Τρίτη 18 Αυγούστου και ώρα 9 το βράδυ, στο ανοιχτό θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου «Χρυσαλλίδα».

Η θεατρική παράσταση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Αγιάς, την Κοινωφελή Επιχείρηση «Καλυψώ», την Τοπική Κοινότητα Μεταξοχωρίου και την κ. Άννα Βαγενά.

Είσοδος ελεύθερη.

Δ. Γουγουλιάς

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass