Η “Φιλομένα” συγκεντρώνει τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Δημοσίευση: 18 Αυγ 2015 18:23

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων για τη στήριξη του Kοινωνικού Παντοπωλείου Λάρισας που εξυπηρετεί 500 οικογένειες κάθε μήνα, διοργανώνει δύο βραδιές στο θερινό κινηματογράφο, όπου αντί για εισιτήριο ο πολίτης μπορεί να προσφέρει μια σακούλα με τρόφιμα διαρκείας (ζυμαρικά, όσπρια, λάδι, πελτέ, ρύζι, ζάχαρη, συμπυκνωμένο γάλα κλπ).

Την Πέμπτη 20 Αυγούστου και την Παρασκευή 21 Αυγούστου στις 21.30 στο θερινό κινηματογράφο “Σινέ Μύλος” στο Μύλο του Παππά, η είσοδος στην ταινία “Φιλομένα” του Στίβεν Φρίαρς θα είναι δωρεάν συν... μια σακούλα τρόφιμα. Γιατί η τέχνη διδάσκει αλληλεγγύη. Γιατί η ανθρωπιά είναι τέχνη.

Άλλωστε και το θέμα της ταινίας είναι βαθιά ανθρώπινο.

Η Φιλομένα Λι ήταν έφηβη ακόμα, όταν έμεινε έγκυος στην Ιρλανδία του 1952. Θεωρήθηκε έκπτωτη και κατέληξε έγκλειστη σε μοναστήρι, όπου της στέρησαν το παιδί της, όταν ήταν ακόμα νήπιο για να το στείλουν σε παρένθετη οικογένεια στην Αμερική. Η ταινία παρακολουθεί την περιπέτεια και τις αναπάντεχες στιγμές που της επιφυλάσσει η αναζήτηση του γιου της για πενήντα ολόκληρα χρόνια. Συνοδοιπόρος στο συναρπαστικό της ταξίδι θα είναι ένας εκλεπτυσμένος, κυνικός δημοσιογράφος, ο οποίος τη βοηθά να εντοπίσει το γιο της.

Πρόκειται για μια συγκινητική ιστορία που διανθίζεται από εύστοχα στοιχεία χιούμορ, χάρη στους ευφυείς διαλόγους και την προσεγμένη της σκηνοθεσία, καταθέτοντας μια ανορθόδοξα αισιόδοξη ιστορία με δραματικά στοιχεία.
Η Τζούντι Ντεντς, δικαίως υποψήφια για ΄Οσκαρ, μεταμορφώνεται σε μια αφελή, αλλά αξιαγάπητη μικροαστή, ενώ ο Στίβεν Κούγκαν –σε ρόλο συν-σεναριογράφου και συμπρωταγωνιστή- λειτουργεί εξισορροπητικά, αξιοποιώντας τον κυνισμό και το βρετανικό του φλέγμα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass