Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πίτα μετά μουσικής και βαλς!

Εκοψε ο Σύλλογος Φίλων της Συμφωνικής Ορχήστρας *Ν. Βασβατέκη: «Η Συμφωνική και ο Σύλλογός μας έχουν συνεισφέρει στη δημιουργία ενός φιλόμουσου ρεύματος στη Λάρισα»

Δημοσίευση: 13 Ιαν 2020 20:20

Σε μια βραδιά πλημμυρισμένη από βιενέζικη μουσική, κόπηκε το βράδυ του Σαββάτου στο ξενοδοχείο «Διβάνη» της Λάρισας η πρωτοχρονιάτικη πίτα του Συλλόγου Φίλων της Συμφωνικής.

Τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα εξαιρετικό μουσικό πρόγραμμα με βιεννέζικα βαλς, lieder, άριες, οπερέτες και υπέροχες μελωδίες του Στράους από τη Συμφωνική Ορχήτρα που επιμελήθηκε ο μαέστρος της Χρήστος Κτιστάκης. Οι υπέροχες φωνές της σοπράνο Μαρίας Ρουκά, της σοπράνο Ελένη Μιχαλέ, της μέτζο σοπράνο Βάνας Μάνη, της σοπράνο Μαρίας Μπατζή και του τενόρου Χρήστου Παπαγεωργίου, συνοδεία ορχήστρας με εκλεκτούς μουσικούς μάγεψαν το κοινό και χειροκροτήθηκαν θερμά. Βαλς χόρεψαν η Χριστιάνα Μουζαβερέ και ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος σε χορογραφίες της Αθηνάς Μανώλη. Πριν από την έναρξη του προγράμματος ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Πάνος Σάπκας ευχήθηκε στον Σύλλογο και την ορχήστα καλή χρονιά με υγεία και πολλή και καλή μουσική! Εξήρε το σπουδαίο έργο του Συλλόγου, για την προβολή και στήριξη της Συμφωνικής Ορχήστρας και πρόσθεσε «Ο δρόμος για να φτάσουμε μέχρι εδώ, για να γίνει η Συμφωνική μας, μια ορχήστρα που όλοι θέλουν να συνεργαστούν μαζί της, που την καλούν στα Μέγαρα και στο εξωτερικό, που κάνει πρώτες παγκόσμιες εκτελέσεις έργων όπως το ΟΜΝΥΜΙ του Ευριπίδη Μπέκου, που ανεβάζει όπερες, που έχει φυτώριο, που όλες οι συναυλίες της είναι sold out, δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Κάθε χρόνο όμως, συμβαίνουν πράγματα, επιτεύγματα θα μπορούσα να τα χαρακτηρίσω, για τα οποία είμαστε πολύ περήφανοι. Τίποτα όμως, δε θα γινόταν χωρίς εσάς.

Ένα τεράστιο ευχαριστώ και την ευχή να συνεχίσετε με το ίδιο πάθος να βρίσκεστε στο πλευρό της Ορχήστρας μας, γιατί είναι ένας από τους λόγους που η πόλη μας κάνει τη διαφορά.

Γιατί είναι καθήκον μας απέναντι στη νέα γενιά αλλά και στη μουσική ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας».

Η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Νέλλη Βασβατέκη, ευχήθηκε και αυτή με τη σειρά της και μίλησε για την αξιοθαύμαστη πορεία της Συμφωνικής. Μεταξύ άλλων σημείωσε «Θεωρώ υποχρέωσή μας να θυμηθούμε ότι στο τέλος του Ιανουαρίου του 2019 αποχαιρετίσαμε την επίτιμη πρόεδρο και ιδρύτρια του Συλλόγου μας κ. Πιπίτσα Μπαλάφα, ένα πρόσωπο που πρόσφερε στην τέχνη, στον πολιτισμό, στη μουσική παιδεία της πόλης μας.

Τη χρονιά που μας πέρασε, η Συμφωνική μας Ορχήστρα, μας πρόσφερε ένα εξαιρετικά πλούσιο πρόγραμμα.

Υποδεχθήκαμε την άνοιξη με το «εαρινό κοντσέρτο». Η ορχήστρα μας με σολίστ τον διεθνούς φήμης πιανίστα Δημήτρη Τουφεξή, μας χάρισε ένα απολαυστικό μουσικό ταξίδι.

Στο μαέστρο μας και στην ορχήστρα απονεμήθηκε ο «Χρυσός Δίσκος» για τη συμμετοχή τους στο διπλό CD του διεθνούς φήμης πιανίστα και συνθέτη Στέφανου Κορκολή. Παρακολουθήσαμε τη συναυλία του βιρτουόζου του βιολιού Δημήτρη Καρακαντά, με έργα Τσαϊκόφσκι. Ταξιδέψαμε στην Αθήνα για να παρακολουθήσουμε στο θέατρο Χορν την παράσταση της χρονιάς, το «Μάστερ Κλας» του Τέρενς Μακ Νάλιμε, την εκπληκτική Μαρία Ναυπλιώτου να φοράει το βλέμμα της Μαρίας Κάλλας και με ιδιαίτερη αφοσίωση και προσήλωση να παρουσιάζει τη σπουδαία Ελληνίδα. Παράλληλα ξεναγηθήκαμε στην έκθεση του Λεονάρντο Ντα Βίντσι.

Σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο, διοργανώσαμε μια υπέροχη συναυλία, με αφορμή τη γιορτή του προστάτη της Δικαιοσύνης Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Πραγματοποιήσαμε αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου και στη συνέχεια το καθιερωμένο μας απογευματινό, με την έναρξη της συμφωνικής χρονιάς, που ήταν αφιερωμένο στον επτανήσιο ποιητή Ανδρέα Κάλβο. Παρακολουθήσαμε τη «Ρυθμωδία» μια μουσική πανδαισία με κλασικές μελωδίες της ροκ και της τζαζ σε συμφωνική διάταση.

Με την παιδική όπερα «Μοντέρνα Κοκκινοσκουφίτσα», άνοιξε ο κύκλος των εκδηλώσεων για τα είκοσι χρόνια της Συμφωνικής Ορχήστρας, μια μουσικοθεατρική παράσταση για παιδιά σε μουσική Β.Α. Μότσαρτ.

Διοργανώσαμε την προβολή του ντοκιμαντέρ «Η Μεταξωτή» αφιερωμένο στη χαρισματική προσωπικότητα της Λαρισαίας υψιφώνου Φωφώς Κουκουτάρα.

Ταξιδέψαμε και πάλι στην Αθήνα για να παρακολουθήσουμε την μεγαλόπρεπη όπερα «Ντον Κλάρλο» του Τζιουζέππε Βέρντι. Τέλος ζήσαμε μια μαγική βραδιά με την εορταστική χριστουγεννιάτικη συναυλία της Ορχήστρας. Ο μαέστρος Χρήστος Κτιστάκης παρά το μέγεθος της ορχήστρας εξασφάλισε τη διαφάνεια, την ευκινησία και την εκφραστικότητα του ήχου».

Τέλος, η κ. Βασβατέκη αναφέρθηκε στη πορεία που έχει καταγράψει η Συμφωνική Ορχήστρα, η οποία έχει κατορθώσει να μεταλαμπαδεύσει στο κοινό της πόλης την ποιότητα και τις αξίες που το συμφωνικό και οπερατικό ρεπερτόριο πρεσβεύει. « Η Συμφωνική μας ορχήστρα και ο Σύλλογός μας έχουν συνεισφέρει στη δημιουργία ενός φιλόμουσου ρεύματος στην πόλη μας» κατέληξε. Ο μαέστρος της Συμφωνικής Ορχήστρας κ. Χρήστος Κτιστάκης ευχαρίστησε τον Σύλλογο για τη πολύτιμη βοήθειά του στο έργο της ορχήστρας και αναφέρθηκε στα επόμενα βήματα της Συμφωνικής για τη νέα χρονιά. Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Λάρισας κ. Βασίλης Πινακάς. Μια μινιατούρα βιολιού ήταν το φλουρί της βασιλόπιτας.

Gallery άρθρου

Σχετικά Άρθρα