«Ο Υπάλληλος» στα Φάρσαλα

ΣΤΙΣ 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ

Δημοσίευση: 18 Ιαν 2020 16:08

Το έργο του Μιχαήλ Χουρμούζη «Ο Υπάλληλος», σε σκηνοθεσία Σταματίας Καγκελάρη θα παρουσιάσει το Θεσσαλικό Θέατρο την Τρίτη 21 Ιανουαρίου στις 6 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων.

Το επίκαιρο και διαχρονικό έργο του μεγάλου μεταεπαναστατικού λογοτέχνη, δοκιμιογράφου, διανοητή και θεατρικού συγγραφέα, Μιχαήλ Χουρμούζη, συμπυκνώνει με ιδιαίτερα γλαφυρό και περιεκτικό τρόπο τις κοινωνικές παθογένειες και τις πολιτικές καταστάσεις της νεότερης ελληνικής κοινωνίας στα χρόνια της Βαυαροκρατίας. Με εύστοχο και σατυρικό τρόπο καυτηριάζει τα κακώς κείμενα και την αδράνεια της ελληνικής πολιτικής σκέψης, την ξενομανία και την ξενοκρατία της ελληνικής κοινωνίας.

Ο τυχοδιωκτισμός και το ακόρεστο πάθος για την εξουσία βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Σ’ αυτό το σπουδαίο και διαχρονικό έργο ο κεντρικός ήρωας είναι ένας υπουργικός σύμβουλος, θρονιασμένος στον υπουργικό θώκο, στην απόλυτη αδράνεια, παραδομένος στη μανία της εξουσίας. Η ρουσφετολογία και ο χρηματισμός συντηρούν την αντίληψη του υπαλληλικού κράτους. Ένα έργο που σατιρίζει διαχρονικά τη νωθρότητα της πολιτικής παρακμής της χώρας μας και, δυστυχώς για εμάς, είναι ακόμη επίκαιρο ως προς τη θεματολογία του. Το 2019 πλέον, μέσα από μια σύγχρονη διασκευή του κλασικού έργου του Χουρμούζη, την οποία όπως και τη σκηνοθεσία υπογράφει η Σταματία Καγκελάρη, τρεις ηθοποιοί ενσαρκώνουν επί σκηνής όλους τους χαρακτήρες του έργου σε μια ευφυή σάτιρα με γρήγορους ρυθμούς. Παίζουν οι Χρήστος Κορδελάς, Ηρακλής Τσαφέτας, Παναγιώτης Τόλιας. Εισιτήριο 5 ευρώ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass